Japonija paleido penktąjį palydovą-šnipą  (7)

Šeštadienį iš Japonijos Tanegasima saloje esančio kosmodromo buvo sėkmingai paleista H-2A raketa su penktuoju informaciją renkančiu palydovu, praneša naujienų agentūra AP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos aerokosminių tyrimų agentūros (JAXA) paleistas palydovas pakeis ankstesnį jo modelį, informuoja Japonijos naujienų agentūra „Kyodo News“.

Vien palydovo projektavimo darbai Japonijai kainavo 566 milijonus JAV dolerių, o dar 109 milijonus dolerių atsiėjo jo galutinis surinkimas ir paleidimas.

Palydovas rinks informaciją saugumo ir diplomatinės gynybos tikslais, paaiškino šalies vyriausybė. Pasak Kinijos naujienų agentūros „Xinhua“, palydove įmontuotos skaitmeninės kameros, atpažįstančios maždaug 60 centimetrų dydžio Žemėje esančius objektus, bus naudojamos raketų ir karinės veiklos stebėjimui Šiaurės Korėjoje.

Kosmose jau yra trys japoniški palydovai-šnipai. Pirmus du Japonija paleido dar 2003 metais. Ryšys su ketvirtuoju palydovu nutrūko dėl elektros įrangos gedimo 2007 metais. Naujienų agentūra AP primena, kad 2008 metais Japonijos parlamentas pritarė nacionalinės kosminės programos naudojimui gynybos tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)