N. Zelandija paleido raketą į kosmosą (Video)  (3)

Naujoji Zelandija paleido į kosmosą savo pirmąją raketą, pranešė privati šios šalis bendrovė „Rocket Lab“, kurianti dirbtinių Žemės palydovų paleidimo priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės pranešime sakoma, kad „Manu Karere“ pavadinta raketa, pasiekusi 5000 km/h greitį, pakilo į maždaug 100 kilometrų aukštį. Viršutinioji raketos pakopa atmosferoje ir kosmose buvo apie 20 minučių, po to ji parašiutu buvo nuleista į Ramųjį vandenyną. Raketos paleidimą tiesiogiai transliavo keli N. Zelandijos TV kanalai.

„Rocket Lab“ pabrėžia, kad „Manu Karere“ yra pirmoji Pietų pusrutulyje paleista raketa, pasiekusi atmosferos ir kosmoso ribą. Ši raketa buvo kuriama tik privataus kapitalo lėšomis, valstybė šioje programoje nedalyvavo.

Pirmoji N. Zelandijos raketa neatrodo įspūdinga – jos ilgis – apie 5 m, svoris – apie 65 kg. Dabartinė jos modifikacija gali iškelti į kosmosą tik iki 2 kg masės krovinius. Tačiau „Rocket Lab“ jau kuria naują „Atea-1“ ir „Atea-2“ raketų serijos modifikaciją, kuri galės iškelti į orbitą iki 70 kg svorio palydovus.

Šiame vaizdo siužete pristatomas „Rocket Lab“ pirmojo kosminio skrydžio projektas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)