Prognozuoti vandenynų rūgštėjimo pasekmes gali būti labai sudėtinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Riveter 2009-12-06 13:36
Bet velgi neaisku kaip tie augalai ir gyvunai prisitaikytu prie tu salygu po keliu ar keliolikos kartu. Nes kad ir didinant palaipsniui ta rugstinguma tie gyvunai truputeli prisitaiko prie tokiu salygu, taciau neaisku kaip tai atrodys po 50-100 metu, kai pasikeis ne viena ir dvi tu gyvunu kartos. Tad manyciau jog reikia atkreipti i daugiau faktoriu. Nes pasakius va pasikeitus rugstingumui isnyks daug rusiu yra tiesiog banalu. Nes pirma rungstingumas kyla taip pat palaipsniui, todel manau jog ir gyvunai palaipsniui prisitaiko. Na manau jog suprasit ka norejau pasakyti.
Tir4elis 2009-12-07 11:41
Per mažai faktorių imama. Juk ne vien rūgštingumas lemia. Klausimas kaip tai paveiks visą ekosistemą. Nes dabar paėmė kelis atstovus "kiautuotųjų", o kaip elgsis jų maistas kylant rūgštingumui? Prie ko dar reiks tiems gyviams prisitaikyt? Kaip atsilieps taršos poveikis? Negalima remtis vienu faktorium..
Nerkashis 2009-12-08 10:55
Na šiaip jie tyrė tik "rūgštelės" įtaką kiautams. Manau teisingai pastebėta. Vanduo iškart netaps rūgštus. Kelios kartos ir viskas išsispręs.