Aidanas Praleika. Pasaulinis atšilimas: mitas sklaidosi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Belzebubas 2009-12-07 17:53
Va tai mane ir pikdo, EU mokesčių mokėtojai (o tai reiškia ir Lietuva) turės mokėt trečio pasaulio šalims milijardus tam, kad kažkur Kinijoje būtu geresnis oras miestuose.
StN 2009-12-07 18:26
Ir štai čia matote, kad mūsų populiacija kaip ne kaip gi yra truputėli, o gal net ir ne truputėlį baisoka. Būtų nesvarbu, jeigu mes gyventume kaip akmens amžiaus žmones, bet dabar mes turim nuostabias sąlygas gamtos kaina. Galiu tik primint vieną taisyklę iš fizikos: Niekas iš niekur neatsiranda ir niekas niekur nedingsta. O žmonių poveikis žemei.. Et, nu nebūkim durni ir pasakykim sau tiesiai į akis: tarp visų gyvybių žemėje - jis yra labiausiai kenkėjiškas. Visi atlieka savo funkcija gamtoje, bet mūsų, kaip žmonių funkcijos dar nelabai supratau pagal dabartinę santvarką.
Analog 2009-12-07 18:41
Tas funkcijas nekas kitas o tu pats ir priskyriai, viska zmogus isgalvojo. Tai buk malonus, susigalvok ir sau funkcija, pavyzdziui kaip besidauginanciu negru tvarkdarys ar kazka panasaus.
enternald 2009-12-07 19:10
Na va dar vienas skaudus smūgis klimato atšilimo šalininkams.
enternald 2009-12-07 19:14
Mūsų kaip 21 amžiaus laisvos demokratinės visuomenės uždavinys sukurti visuomenę, kuri būtų kurstoma ne baime ir nežinia, o remtus žiniomis ir laisve. Ir taip pat į pasipelnyti norinčius nekreiptų dėmesio.
Otto 2009-12-07 19:18
Gamta pati padeda mažinti taršą; klimatas šiltėja, mažiau kūrensime, mažiau ir teršime. Šiaip lietaus vanduo nelabai džiugina, nusėda suodžiai, turi ištirpusių rūgščių ir dar visokio brudo.., viskas geriasi į žemę, toliau,.. patys gersime jį, o tai jau baisiau už atšilimą. Po ketvirtadienio orai atšals, gal pamiršime atšilimą, gripą, bet siūlau nepamiršti juodų krislų sniego gniūžtėje.. . Taršą mažinti reikia, nes akivaizdžiai matosi, kad mažėja švarios gamtos
Arns 2009-12-07 19:20
Valom dulkes nuo demografinio sprogimo teorijos?
Alchi 2009-12-07 20:19
> StN Nebūtina kandžiai rašyti žmogui, kuris kažko neišmano. Gerai, aš nežinojau, kad afrikonai turi sovietinį darbo mentalitetą, kiekvieną dieną sužinai žmogus kažką naujo. Man tiesiog buvo neįmanoma suprast, kaip tokiam krašte, kur, praktiškai, viskas auga gali būti badas. Kaip dauguma žmonių aš tik paviršutiniškai žinau apie Afrikos problemas. Ir man jos labai nerūpi, vietinės svarbiau. Jeigu sakai tiesą, tai vadinasi visa humanitarinė pagalba yra meškos paslauga? Jeigu būtumėm palike afrikanus ramybėje, jie būtų patys išmokę apsirūpint maistu ir būtų tapę pilnaverčiais tarptautinės bendruomenės nariais. Logiška. Ir beje, aš ne kovoju už badą, aš kovoju prieš badą. Lokaliai. Kiekvieną dieną. Valgau pusryčius, pietus ir vakarienę Dar kartą atsiprašau už komentarus ne į temą, bet Alucardo akis mane išprovokavo. Aš labai lengvai pasiduodu provokacijom. O į temą, tai dar kartą pasikartosiu, nemanau kad žmonės prie klimato kaitos ženkliai prisidėjo. Tai savaime įvykstantis procesas. Tik dėl trumpos gyvenimo trukmės mes to nepajaučiam. O kas liečia žmogaus funkciją, tai čia gal labiau filosijos klausimas, bet manau mano pasisakymas bus į temą. Jeigu įsivaizduosi žmonijos raidą, lygiai taip pat kaip ir žmogaus gyvenimą, tai mes dabar esam kažkur paauglystės etape. Mes jau nesame vaikai, kurie yra visiškai priklausomi nuo savo tėvų (a.k.a. gamta), mes esame tame maištingame laikotarpyje, kai šį tą jau sugebam, bet dar nežinom ko mums reikia. Kaip visi paaugliai mes esame priklausomi nuo savo tėvu, tačiau daug ką jau patys savarankiškai darom ir daug eksperimentuojam. Ir jeigu dabar pradėtumėm dirbti savo tėvų naudai, tai reikštų regresą ir niekada netaptumėm laisvi. Dėl to ir privalom dirbti sau, o ne kam nors kitam. Žmogus gamtoje neturi jokios funkcijos. Jo funkcija yra dirbti sau. O ne paklūsti kažkokiems, tai dėsniams. Bet, tai priklauso nuo kiekvieno individualaus pasaulio suvokimo. Vaje tai daug prirašiau. Nemoku mažiau. Atsiprašau
StN 2009-12-07 23:38
Atsiprašau, kad taip užsipuoliau, tiesiog man nepatinka, kai palaikoma tinginius. ^^ Dėl žmonijos, tai galima sakyt, kad esam paaugliai, kad priklausom nuo žemės kaip nuo tėvų ir neklysim taip vadindami. Bet tėvus visą gyvenimą išnaudot yra žema. Žmonija yra paauglystės būsenoje ir gaila, kad ji negalvoja apie ateitį. O reikėtų.. Mes dabar kaip tikri paaugliai žaidžiame žaidimus. Visi tie žaidimai turi tą patį pavidalą ir tikslą - pinigai. Aš ne už socializmą, bet tikrai ir ne už kapitalizmą. Šios santvarkos yra pažūtingos. Nes tikslas patampa ne kažkas realaus, o išgalvoto. Kol šis vaizduotės padarinys mum temdys protą, tol mes būsim akli kvaileliai kurie bėgios paskui šlamštą ir nematys nieko kito tik šlamštą.
Arns 2009-12-08 10:48
Kodėl yra Grenlandija? Todėl jog kai ji buvo atrasta, joje buvo tikrai ne vien ledynai kaip dabar. Kodėl nuo 11 amžiaus prasidėjo Kryžiaus žygiai?(juk Jaruzalė buvo užimta dar 7 amžiuje). Todėl, kad Europoje keitėsi klimatas, prasidėjo nederliai, marų laikotarpis ir daugelį gundė daug derlingesnės žemės kitur. Kodėl Napaleonas(1812), taip kvailai nuvyko į Rusiją, be aprangos žiemai? Tikrai niekas nesitikėjo ten tokių speigų. Galimėtu ir daug daugiau vardinti, faktas kad kas 50-100 metų klimatas kiek keičiasi.
Tommix 2009-12-08 14:40
Man uztenka pagalvoti, kas butu buve, kai buvo globalinas atsalimas-ledinmetis. Jei tais laikais butumem buve tokio pat godumo ir kvailumo, kaip dabar-tai r tada butu keli zmones pralobe is to, kad apkaltino visus zmones tersimu, akd zmones kalti, akd ledinmetis atejo. Tai yra kolkas BEGALO PELNINGAS dalykas, globalinis atsilimas yra praktiskai pagal verte, kaip anftos pramone. Tai DIZIULIAI PINIGAI BEGALO DIDZIULIAI. NIEKO nera daroma, akd stabdyti tarsa yra renkami pinigai milijardai doleriu, kur jie??? ar yra tobulinamos technologijos? - ne, ar yra tvarkoma gamta? Ne, ar samdoma daugiau mosklininku ir zmoniu, kurie kontroliuotu didizules imone sir ju tarsa?? NE.... VISI pingai keliauja i kisenes. Zmone snekalti del atsilimo, del tarsos-kalti, del atsilimo - ne.
Tommix 2009-12-08 14:48
Beje geras staipsnis, gaila nera autoriaus. Nes siais laikais visi bijo sakyti rasysi savo nuomone viesai, nes gali netekti darbo ar pan. visas technologijos.lt virto reklamos ir politikos tinklapiu-trumpai tariant siukslinu, bet sitas straipsnis siektiek pakelia nuotaika, kad dar yra ir tu, kurie paraso ir 'nepopuliaria" tiesa.
bambukas 2009-12-08 16:05
Aut. teisės: Lietuvos žinios Autoriai: Aidanas Praleika
nemesis 2009-12-09 13:32
Lazda turi du galus. Taip kad ir šiuo atveju. Kad ir tie "didieji" gamtos mylėtojai kaip koks Elas Goras, rėkia neužsičiaupdamas kad mums pipec, mes čia klimatą atšildėm bla bla bla. O ką pats daro? Į visokius pasitarimus, susirinkimus skrenda savo privačiu, asmeniniu, reaktyviniu lėktuvu. Kiek jie teršia aplinką pasakot turbūt nereikia? Skristų sau ekonomine klase viešuoju transportu ir niekas nerėkautų kad jis parsidavėlis. Jei kas žiūrėjot Čekuolio laidą tai prisiminsit, o ten buvo keletas minčių išsakytų. 1. Žmonija CO2 išmeta tik apie 2%. 2. Karvutės ir arkliukai CO2 išmeta daugiau nei žmonija. 3. Pirstelės kur nors ugnikalnis ne n kartų kas yra įprasta žemėje, o n + 1 ir apturėsim iš to vieno pirstelėjimo 2% visų metų CO2 kiekio padidėjimą. 4. Kažkur prieš šimtą metų vidutinė metų temperatūra buvo didesnė nei dabar. Tai kas gaunasi? Žemėje kelių laipsnių atšilimai, atšalimai vyksta kažkur kas 200metų. 5. Žemė - sudėtingas aparatas, daug ką reguliuoja pati ir ne bet kaip o gerai reguliuoja. Vandenyne yra dumbliai valgantys CO2 ir išskiriantys deguonį. Kai CO2 padaugėja, turbūt visiems aišku kad padaugėja natūraliai ir tų dumblių. Aš nieko neteigiu. Tiesiog perpasakojau kad ir šiuo atveju lazda turi du galus. Nors apskritai mūsų "vartotojišką" visuomenę keisti reikėtų ir aš esu prieš bereikalingą, masišką vartojimą.