Europą užplūdo padirbti vaistai  (1)

Europos Komisijos parengtos specialios operacijos metu per du mėnesius buvo konfiskuota 32 milijonai padirbtų medikamentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padirbtų medikamentų skaičius Europoje pastaruoju metu nuolat auga, skelbia inopressa.ru, kuri cituoja „Di Presse“. Kaip teigia medikai, padirbti vaistai gali padaryti rimtą žalą žmogaus sveikatai.

Kaip skelbia leidinys, daugiausia padirbama antibiotikų, vaistų nuo vėžio ir maliarijos, viagos, cholesterolio kiekį mažinančių vaistų, taip pat nuskausminamųjų.

Lapkričio mėnesį Interpolas atliko specialią operaciją ir nustatė 751 tinklalapį, kur buvo vykdoma neteisėta veikla. Konfiskuota apie 167 tūkst. padirbtų preparatų.

Europos Komisijos viceprezidentas teigia, kad bet kokių vaistų padirbimas prilygsta masinėms žudynėms. Jis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad kitais metais pavyks įgyvendinti naują kovos su prekyba nelegaliais vaistais etapą ir atsekti visą grandinę – nuo padirbinėtojų iki vaistinių.

Pasaulinė sveikatos organizacija skelbia, kad daugiau negu 50 proc. internete parduodamų vaistų yra padirbti.

„Tai, kad padirbtos medicininės produkcijos rinka klesti, susiję su didelėmis pajamomis, gaunamomis iš šios srities“, – reziumuoja „Die Presse“. Pajamos iš padirbtų vaistų beveik 2 tūkstančius kartų viršija prekybą narkotikais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)