LHC prasidėjo rekordinės energijos dalelių pluoštų susidūrimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2009-12-10 16:16
Jei dar įdomu, tai W (vatas) yra energijos perdavimo sparta. Energija matuojama džiauliais, sparta (laikas) - sekundėmis; taigi gaunasi, kad vienas vatas yra tas pats, kas vienas džiaulis per sekunde 1W=1J/s. Na o vienas džiaulis (1J) yra toks energijos kiekis, kurį sukuria vieno niutono (N) jėga, norint nustumti objektą vieną metrą (m). Na o metras yra toks ilgio vienetas, lygus vienai dešimt-milinonąjai (1/10,000,000) atstumo nuo pusiaujo iki š. ašies, einant per Paryžių. Na o niutonas (N) yra jėgos matavimo vienetas, apibrėžiamas kaip jėga, kuri vieno kilogramo objektui sugeba suteikti vieno metro per sekundę per sekundę pagreitį (1m/s/s, arba 1m/s^2 (kvadratu). Kas tai yra sekundė, turbūt žinai, o metrą jau paaiškinau. Ar dabar aišku, kas bus, jei Ignalinos Atominę elektrinę padalinsi iš 10 amperų? O šiaip tokiems klausimams labai pravartu paskaityt Wikipedia arba šiaip google panaršyt (jei neturi vadovėlių) :>
Dixis 2009-12-10 23:26
Va dar cia ir man ne pilnai aisku: Jeigu niutonas stumia objekta su pagreiciu, tai gausis, kad 1 J objekta is pradziu stums letai, o i metro pabaiga jau greitai?
Otto 2009-12-11 10:09
Labai prajuokino tavo klausimas, bet jis ne visai gerai suformuluotas. Veikiant pastoviai jėgai kūnas juda su pastoviu pagreičiu, tai yra, tolygiai greitėdamas.