"Climategate" skandalas aštrina mokslininkų ginčus dėl klimato kaitos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donceponse 2009-12-16 11:05
Na kadangi Jungtinės tautos tirs šį įvykį, tai garantija, bus pripažinta, kad klimatas šiltėja, ir kad šiltėja dėl žmogaus veiklos. Globali vergija...
Tir4elis 2009-12-16 11:33
KGB.. Hmm.. Kuo toliau, tuo labiau reikalas tampa "nešvaresnis". Aišku viena, "geri" visi šiame reikale, kam kas naudinga, už ką moka tas ir daroma. Ne ir panašu, kad iš tikro nebaisiai kam rūpi kaip yra iš tikro.. Belieka tikėtis, kad nebus prieita iki idiotizmo ir tvirtinama, kad žmogus įtakos niekam neturi ir reikia šiukšlint aplink save toliau. P.S. Vakar per discovery laidoje apie ekstremalų išgyvenimą buvo pasakyta gera frazė: "O šiukšlės, vadinasi žmonės tikrai kažkur netoliese, nes šiukšlės, pirmas jų buvimo greta įrodymas" ...
BishopaZ 2009-12-16 11:49
mąstantiems jau seniai aišku, kad atšilimas vyksta,bet tuo pačiu mąstantiems aišku, kad pagrindinis atšlimo faktorius toli gražu ne žmogus.
bahuriux 2009-12-16 11:52
"dabartinis klimato atšilimas yra beprecedentis per pastaruosius kelis tūkstančius metų." Ar aviu bandai sito pilnai turetu uztekti? Anksciau buve atsilimai pries kelis keliolika tukstanciu metu tiesiog nesiskaito, nors ju yra buve ir didesniu nei dabasrtinis ir tikrai ne del zmoniu veiklos. Zodziu sita nesamone man jau ikyrejo del klimato. O per telika per zinias vis tebegieda tapacia sena dainele.
Manvydas 2009-12-16 11:59
Man tai jie atsibost pradeda.Lai susikiša savo duomenis apie globalinį atšilimą būtent dėl žmogaus į gerą vietą.
Mitas 2009-12-16 12:19
Šitą reikalą pastūmėjo hakeriai. Jei ne jie, nebūtų niekas sužinojęs apie laiškus ir viskas būtų ne taip komplikuota. Čia geras pavyzdys, kaip reikia efektingai kovoti. Bet čia pasitaikė tikrai labai drąsūs žmonės (hakeriai) arba jie dirba po priedanga ir niekuo nerizikuoja. Ir labai paslaptingai nuskambėjo pasakymas, kad FSB žino, kas už viso to slypi. Hmm... įdomiai čia... Mane dabar labiausiai domina ne klimato kaita, o tai, kas paviešino laiškus ir kaip su tuo susijusi FSB.
kaliso 2009-12-16 12:43
Toks išpūstas globalinis atšilimas yra 99.9% keletos mokslininkų ir keletos korporacijų sąmokslas. Nereikia neigti, kad klimatas šiltėja, bet kodėl padėtis yra įvardijama, kaip katastrofiška? Ir kad svarbiausias, didžiausias, blogiausias ir vos ne vienintelis veiksnys lemiantis tokį klimato pasikeitimą yra žmogus ir jo veikla. Sutinku, kad reikia mažinti CO kiekį atmosferoje, po truputi pereiti prie alternatyvių energijos šaltinių, skatintį technologijų atsiradimą, kurios kuo mažiau terštų aplinką nei kaip kad yra dabar. Esu skaitęs begalę straipsnių šia tema, visgi man įdomesni kurie pirmena, kad tai yra natūralus gamtos ciklas. Mes nepabėgsime nuo temperatūros pokyčių. Manau, kad žmogus iš prigimties negalėtu sustabdyti globalinio atšilimo, tik kažkiek pristabdyti. O tai kad Olandija, Londonas ar New Yorkas yra pasmerkti pabaigti savo gyvenimus po vandeniu yra natūralu, tiesiog reikia tam tinkamai pasiruošti . Taip nuskendo Atlantida, todėl nuskęs ir šitie miestai. Jeigu prisiminti juros perioda, tai tropikų vėžliai migruodavo per šiaurinį polių ir ten nebūdavo tokių ledynų, kaip kad dabar yra. Tai kodėl kyla tokia panika? Tokia stipri, kad visi tik ir šneka kaip artėja pasaulio pabaiga ir jeigu mes nieko nedarysim, kaip kad dabar darom, tai mes esame pasmerkti. Nereikia smerkti savęs, kad esi žmogus ir tam, kad išgyventum galima nusikirsti keletą medžių, žinoma su tinkama priežiūra. Manau labiau reiktų kreipti dėmesį į geriamojo vandens trūkumus, o ne +0,1 laipsnio per kažkiek metų ir dar neaišku ar čia ne melas.
Alchi 2009-12-16 12:52
Geriausia visos šitos istorijos dalis yra ta, kad hakeris sugebėjo atskleisti visas nesamones apie klimato kaitą, o ne mokslininkas. Nes pasirodo niekas mokslininkų nebeklauso. Bet, deja, spėju visa ta informacija, arba bus masinės medijos ignoruojama ir paslepiama kokio tai kito įvykio, arba sugalvos kaip sukompromituoti tą hakerį, arba sakys, kad info padirbta. Taip jau dažniausiai būna... Beje, mastantys gal ir suvokia tai, bet nemastantys irgi turi balsavimo teisę. Spėkit kurių daugiau? Taigi reikia supažindinti visus su informacija ir su tuo kokia jinai nepatikima. "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics. " - Markas Tvenas.
tauttvisz 2009-12-16 16:24
Kai taip salta lauke tai tik apie ledynmeti mintys o sjp man atrodo kad mazai zmoniu kalte kad syla klimatas..
kiesza 2009-12-16 16:56
niekad netikejau kad klimatas syla o visa laika laukiu ledynmecio..
kazkas 2009-12-16 17:20
Šiaip tai šiandien visai praverstų globalinis atšilimas.
Nightbringer 2009-12-16 21:57
Kažkada seniai, seniai buvo taip šalta žemėje, kad toks įvykis buvo pavadintas ledynmečiu. Ledynmetis turi būti įkaltas daugeliui žmonių. O klausimas yra: Kodėl jis įvyko? Ne dėl naturialios klimtato kaitos? O dėl to klimato atšilimo burbulo, tai jis turi ir geraja puse. Juk jis skirtas sulėtinti netokių išsivyščiusu šalių kylančia ekonomika. Žinoma, kažkas iš to gaus milijonus, bet prie to mes jau įprate. O kuo kito pilvas tuštesnis, tuo daugiau maisto mums atiteks.
Tas_pac 2009-12-16 23:08
Kaltė žmonių ar ne žmonių kaltė, bet taršą ir priklausomybę nuo iškastinio kuro mažinti reikia.
Tir4elis 2009-12-17 08:19
Vat čia vienas svarbiausių dalykų ką reikia pasiekt Kopenhagoje.