Mykolas Drunga. Politika turi mokslo klausyti, o ne jį formuoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jogundas 2009-12-21 12:20
Geras straipsnis, kad ir iš dalies verstinis. Būtina pastebėti, kad klimato kaitos procesas ir jo priežastys nėra suprastos taip gerai, kaip visuomenei bando įteigti kai kurie šios srities "pranašai".
Azuolas 2009-12-21 14:40
Išties tas visas gobalinis atšilimas tapo daugiau ideologija, nei tyrimai. Aišku, kad klimatas šiltėja, tačiau ar tai , tai didelis klausimas. Yra begalė kritikos ir visai pagrįstos. Tačiau visa kritika yra tiesiog nepopuliari. Dabar visuomenėje yra ant bangos visa "ekologija". Madinga spausdinti straipsnisu apie tai, kaip nyksta rūšys, apie tai, kaip tirpsta ledynai, apie tai, kaip kažkas nužudo gyvūną. Tačiau nelabai populiaru spausdinti kokią nors kritiką, kuri mažiną "žmogaus kaltę". Kaip dar priversi žmones pirkti dvigubai brangesnius masito produktus, kurie nuo įprastų skiriasi ne kokybe, o žalios spalvos etiketėm?...
Nerkashis 2009-12-23 11:04
Kaip ten bebuvę, dėl žmogaus ar ne, bet šikti reiktų mažiau. Siūlau apsilankyt kokioj didesnėj gamykloj ar per piką mieste dviračiu pasivažinėt, patyrinėt upes ir gruntinius vandenis. Pagaliau panagrinėt istoriją, ką žmogus pridaręs gamtai. Kažkokią salą padarė negyvenamą (nepamenu pavadinimo), būtent iškirtę miškus ir pradėję žemdirbystę. Ko pasekoje ji virto dykviete (dyksale ?).
kionig 2009-12-23 15:03
Mykoliukas pamirso dar ir verslininkus, o tai daug ka keicia...........