Su Rusijos kosminiu laivu į TKS atskrido „kosminių suši “ ir „Twitter“ mėgėjai (Video)  (5)

Rusijos kosminis laivas, skraidinantis tris astronautus iš Japonijos, Rusijos ir Jungtinių Valstijų, trečiadienį susijungė su Tarptautine kosmine stotimi (TKS), pranešė Rusijos kosminių skrydžių valdymo centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosminis laivas „Sojuz“, kuris buvo iškeltas į orbitą pirmadienio rytą, prisišvartavo prie orbitinės stoties 1 val. 48 min. Maskvos (0 val. 45 min. Lietuvos) laiku, pranešė naujienų agentūra „Interfax“, kuri citavo vieną skrydžių valdymo centro pareigūną.

Kosminis laivas startavo iš Kazachstane esančio Rusijos Baikonuro kosmodromo, skraidindamas astronautą Soichi Noguchi iš Japonijos, JAV astronautą Timothy Creamerį ir Rusijos kosmonautą Olegą Kotovą. „Sojuz“ įgula netrukus kosmose sutiks Kalėdas ir Naujuosius metus, o orbitoje iš viso praleis beveik šešis mėnesius - 161 dieną. Per šį laikotarpį astronautai turės įvykdyti įvairias technines užduotis: atlikti maždaug 40 eksperimentų, vieną kartą išeiti į atvirą kosmosą, priimti tris krovininius transportinius kosminius laivus "Progress" ir du Amerikos erdvėlaivius, iš kurių vienas atgabens į stotį naują Rusijos mokslinį modulį MIM-1. Sumontuotas modulis bus pavadintas "Rassvet" ("Aušra"). 

Kosminio laivo „Sojuz“ prisišvartavimą galite peržiūrėti šiame video:

Atvykėliai į stotį dvi dienos prieš Kalėdas atveš šiek tiek šventiško šurmulio. Šiuo metu TKS esantys astronautai labiausiai laukia japonų astronauto Soichi Naguchi pažadėtų sušių ir JAV astronauto Timothy Creamerio „Twitter“ puslapio atnaujinimo būnant TKS.

„Taip, aš planuoju iš kosmoso rašyti į „Twitter“, - per spaudos konferenciją sakė T. Creameris. Prieš startą T. Creameris, kuris fizikos magistro laipsnį yra įgijęs Masačusetso technikos institute, reguliariai bendraudavo šiame socialiniame tinkle.

Lygiai taip pat viliojamai skamba S. Naguchi - pirmojo į TKS iš Baikonūro išskrendančio japonų astronauto - pažadas stotyje įgulos draugams paruošti šviežių sušių. „Šią vasarą treniravomės Japonijoje ir aš buvau pakankamai kvailas, kad ištreniruočiau juos pamėgti sušius“, - juokdamasis sakė jis. „Dabar abu mano įgulos draugai tikrai mėgsta sušius, tad ketinu paruošti jiems po porą skirtingo skonio sušių“, - pridūrė jis, o jo kolegos šypsojosi ir linksėjo galvomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)