Pranas Milošius. Situacija: kodėl Amerika gali būti suinteresuota Pakistano destabilizavimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kikilis 2010-01-04 19:22
lightfire: malonu skaityt vieno is retu skeptiku komentarus, ir suvokt kad tamsioj zeitgeisto girioj dar yra sviesos.
gabus 2010-01-04 19:39
O sovietai rėmė tą kapitalistinę valstybę. Ir? Prie ko čia tas kapitalizmas?
SG 2010-01-04 19:52
Net ir JAV reikia preteksto kažką užpult. Negali pulti be priežasties. Dėl P. Gvinėjos nežinau, bet Kuveitas tai tikrai, kad sąjungininkas. Jei būtų Irakas neužimtas, kainos būtų dar labiau pakilusios. Bet pala pala... Šitie žodžiai man labai girdėti... Neabejoju, kad tu taip esi sakęs, kai kartą ginčijomės ir tu teisinai Irako karą aiškindamas, kad JAV išgelbėjo pasaulį nuo baisaus kainų kilimo. Dabar pats sau prieštarauji? Per tą galą Vietnamas, kad JAV ten atsirado po Tonkino įlankos įvykio. Nežinau ar patys inscenizavo tą įvykį, ar kaip, todėl šito nesakysiu, bet tai neesmė. Esmė buvo pats karas, per kurį vėl ėjo milijoniniai užsakymai. Aišku vienas dalykas yra elementarus - labai abejoju, kad net JAV numatė, jog Vietname palaidos 60000 karių. Tačiau kažkas eilinį kartą susikrovė milijardus. O apie Korėją kažką sakiau? Faktas, kad karą pradėjo Kim Il Sung'as, bet kaip ir kiekvienas karas, taip ir šitas, JAV buvo savaip naudingas. Jiems ir nereikia pradėti karo, jiems svarbiausia dalyvauti tame kare. Manau, kad net tu sutiksi, jog viską valdo pinigai. P.S. Trys besivoliojantys veidukai vargu, kad rimtas atsakymas. Nebent tik toks, kad neturi ką pasakyt į tai.
gabus 2010-01-04 20:16
lightfire 2010-01-04 20:24
o prie ko čia JAV/ Gal Trečiajį reichą valdė JAV?
SG 2010-01-04 20:31
Nesiremiu vien tais filmais (Ferengheito nė nematęs), bet sakyčiau Zeitgeist gan neblogas filmas. Kuo tau jis KONKREČIAI blogas? P.S. Bendravęs su Jonka viename forume. Tokio ligonio dar reikia paieškot.
meslinukas 2010-01-04 20:34
o tu pabandyk nežiūrėt, ar tai apsimoka JAV. įsivaizduok, kad ją iš šalies valdo didieji pasaulio bankai, kuriem ji unreal daug skolinga (ten jau nebe milijardais skaičiuojama). tokiu atveju situacija jiem (bankam) net labai palanki - JAV kariauja, pritrūksta babkių - skolinasi. jiem tereikėjo pasirūpinti pretekstu, reklama, prezidentu ir parlamentu. JAV tenai išvaro vietinius valdininkus, pastatomi nauji, bankam paklusnūs, kurie tam, kad "prikelt šalį iš griuvėsių" ima paskolas . šiap kur kas labiau sutinku su antra versija. kas JAV prašė tenai kišt nosį, ir įvesdinėt demokratiją ten, kur jos nenorima? ir išvis, kokią teisę ji turi kištis į kitų valstybių vidaus reikalus? ko čia stebėtis, kad talibai puldinėja transporterius, aprūpinančius okupantų armiją? esu įsitikinęs, kad niekas nėra daroma nesitikint naudos. visados yra pralaimėjusieji ir laimėjusieji.
lightfire 2010-01-04 20:38
Minėjai Korėja kontekste, kad karą sukėlė JAV. O kad karas savaip naudingas tų valstrybių, kurios kariauja karo pramonei - tai čia ir durniui aišku. Klausimas - ar tai yra pakankama priežastis veltis į karą ir ar vienintelė? Atsakymas - žinoma, kad ne. Jei manai, kad į Korėją JAV įsivėlė dėl pelno - klysti, gerokai svarbesnės buvo geopolitinės priežastys. Tu manai Kinijos, SSRS pramonei nenaudingi tie karai - juk kalašnikovos, T serijos tankus dalijo į kairę ir į dešinę, ir ne už ačiū. Bet matai tik JAV.
SG 2010-01-04 20:46
Dar kartą pasiskaityk tą mano sakinį. Aš sakiau STAMBIOS KAPITALISTINĖS VALSTYBĖS. Vadinasi nebūtinai JAV.
lightfire 2010-01-04 20:48
tad dar sykį - kokios naudos duotų subyrėjęs Pakistanas, kuriame branduolinius ginklus ir kitą karinę techniką turi islamo fanatikai?
Azuolas 2010-01-04 20:53
Sveikinu lightfire už kantrybę Bet panašu, kad tai tuščias laiko švaistymas. Kai kuriem žmonėm galvoje yra tokia konstanta "JAV YRA BLOGIS", ir bergždžia kažką pasakyti Net kai akivaizdžiai ekonomika smunka, vistiek teigia, kad amerika lobsta ir amerika blogis O visų teiginių argumentai - nepaneigiamos konspiracijos teorijos! Naujojo amžiaus biblija - zeitgeistas! Šiaip ar taip, kad ir kokie velnio apsėsti amerikiečiai būtų, bet aš jaučiuosi daug saugiau, kai dominuoja JAV, nei dominuotų kokie neprognozuojami religiniai fanatikai. (nesvarbu ar ta religija būtų islamas, ar "zeitgeistininkai" )
SG 2010-01-04 20:59
Pirmiausia, tai Kinijoj ir TSRS buvo viskas nacionalizuota, vadinasi negalėjo būt stambių kapitalistų, kuriems būtų buvęs naudingas karas. Nebent tik pačiai valstybei, bet buvo dalinama kone nemokamai visa technika - viskas dėl ideologinių priežasčių. O kaip tu galvoji, kas valdo JAV? Prezidentas? Parlamentas?
lightfire 2010-01-04 21:13
ne ne ne, palauk palauk, tu paminėjai, sutikai su teiginiu, kad JAV sukėlė APK. Aš klausiu - ar tai JAV atsakinga Hitlerio Vokietiją, už Stalino SSRS bei jų veiksmus? man nesvarbu ar kapitalistinė ar debilistinė valstybė nacių Vokietija. Yra faktas - karą sukėlė Vokietija užpuolusi Lenkiją, karą sukėlė SSRS, užpuolusi Lenkiją, Suomiją ir t.t. Kur čia yra JAV kaltė? Tuo,kad ji - kapitalistinė valstybė? A tai čia bendras kaltės jausmas kapitalistams turi būti taikomas, panašiai kaip žydams gal?
meslinukas 2010-01-04 21:25
lightfire - www.themoneymasters.com ten apie bankus nemažai parašyta. pinigai valdo pasaulį. o kur jie dabar? - bankuose. JAV prasiskolinusi ir aš tikrai nesakau, kad ji iš to pelnosi. JAV gyvenojų absoliučiai daugumai tas karas tikrai naudos neduoda (nafta brangsta, nauji mokesčiai ir t.t.). tai tėra kontroliuojamas chaosas. "branduolinis ginklas..." žinok jo laikymo vieta pažymėta žemėlapiuose ir kelio rodyklėmis, o stovi jis bulvių lauko viturį su užrašu "kuris talibas paims, to ir bus" . "Beje, esi pagarsėjęs neonacis - ar tai prideda svorio tavo argumentams" - o tai prideda svarumo TAVO argumentams ? diskutuojama dabar ne šia tema.
Arns 2010-01-04 21:25
"Persijos įlankos karas (100 dienų oro kampanija ir 100 valandų - sausumos) yra ilgesnis už 100-metį, 30-metų karą? Ką čia pezi?" Puikus palyginimas. Fantastika. Matyt nežinojai jog pastoviai jie nekariavo, tiesiog kada taikos sutartis pasirašyta, tada ir baigiasi karas. Juk teoriškai abi Korėjos kariauja, bet praktiškai tik pavieniai pasišaudymai tarp laivų. Ir tai kas kelis metus. "Pats opijus keliauja į Rusiją(ir per Rusiją - įdomu, kaip jis taip prasmunka, a?), i Europą, čia veikia narkobaronai, kurie parduoda pelninga nors nelegalų produktą. Iš to legaliai pasipelnyti neįmanoma, o pasklidus žiniai kiltų didelis skandalas - bet vėlgi, žiniai pagrįsti reikalingi įrodymai." Geras, tiksliai žinai? Rusai varo kaltę, kad gruzinų valdžia dangsto narkobaronus, ar net patys tokie(gruzinų politikai) yra. "tataigi, bet į kurią pusę? PPK kaip būtų pasibaigęs be JAV resursų? APK kaip kaži būtų pasibaigęs? Korėja kaži kokios spalvos šiandien būtų? Nepagalvojai?" Kas būtu jeigu būtu. Labai tikslu. Ant popieriaus ir blitskrigai vokiečiams turėjo per abu karus suveikti, praktiškai tai visai nepavyko.
Zigzaueris 2010-01-04 21:37
Hehe,cia zvaigzdininku armija.Pastoviai reikia argumentu,bet kai duoda netiki. Nu damn,parasiau,kodel Jav buvo naudingas antras pas karas skirtingai nuo dabartiniu kariniu konfliktu,bet net nesureagavot.Toliau svaigstat savo paistalus.Lightfire kiek prirase-jokios realios reakcijos.JUS VISADA TEISUS.Gal akli,nematot ,ka jum raso?Daugumoj gincu kitu argumentai buna svaresni nei jusu ir paremti ne kazkokiu mazvaikiu sapalionem ar niekam negirdetu "mokslininku" tyrimais,bet tikriausiai viskas yra nupirkta kapitalistu JAV.... Tiesa sakant ,kuo toliau tuo labiau pradedu tiket seneliu kalbom apie "del visko kalti patys zinot kas" -stfu stfu stfu,kad tik neapkaltintu kuonors pasakius sventa ju varda... Taippat ,kaip meslinukas pakartojo ,ka praeitam puslapy sakiau-Rusija nebut laimejus 2Pk.Niekaip! O apie Gruzija?hmmm,be Gruzijos dar kruva valstybiu "atitverianciu" nuo narkotiku keliones.
SG 2010-01-04 21:44
Aš sutikau su teiginiu, kad JAV sukėlė II pasaulinį? Prašau pacituot. Meslinukui: paradoksas, kad mes ideologiniu požiūriu esam priešai, tačiau diskusijose beveik visada tenka būt sąjungininkais.
bahuriux 2010-01-04 23:06
pradejau rasyti atsakyma i kur komentavai mano posta, bet sutrumpinsiu iki: As maniau, kad tau tik siaip ispalutos smegenys, bet klydau tau pazeistos smegenys ziniaskalaidos ir panasaus briedo kuri tau nuolat kisa. As rasiau, kad nesusitare su talibais, ar dar kazkokiais tipo teroristais, del naftotiekio is kazkurios vidurio azijos valstybes dabar nepamenu, per Afganistana. Ipatingai apdovanotiems, kaip tu is naftotiekio galima pumpuoti nafta i tanklaivius nezinojai? Visa stora knyga skaiciau apie tai. Ir visiskai as nemegstu rusu, nes jie irgi imperialistai, turbut tau irgi didele naujiena bus. Beja treciaji reicha finansavo amerikieciai. kaip ir dauguma kariniu kompaniju buvo remiamos abi puses, nieko asmenisko taip geriau klostosi biznis. Paziurek filma http://www.youtube.com/watch?v=LCyJLOISK_o jei supranti rusiskai, arba pasigooglink "john perkins confessions of an economic hitman" nevisai i tema bet panasiai. Speju toliau ginsi sistema.
zet 2010-01-05 12:03
Labai svarbus teiginys, kad amerikos karinis biudzetas auga. Tai kad gal neramumu juosta svarbi ne visai amerikai o tai daliai, kuri sliejasi ties kariniu biudzetu. O salia karinio biudzeto yra ne tik ipatingos personos, bet ir nemaza dalis pramones. Biznis. Plius nuo rugsejo 11 dalis amerikieciu ir net pasaulio zmoniu prarado dali savo teisiu. Nepatikai, apkaltino terorizmo ir isveze be jokio teismo i koki nezinoma pasaulio kaima. Tai kad kazkas realiai igauna daugiau galios placiaja geopolitine prasme bei pinigu.
lightfire 2010-01-06 14:09
Šiaip gal ir hbelitiška ginčytis su praplautagalviais, bet pamėginsiu sudėti visus taškus ant "i", nes nemėgstu palikti taip visko - galima duoti durniams kelią - jūs eikit, bet paskutinis žodis bus ne jūsų, ypač jei neatsakyta į briedus Kiek žinau - TAIP, nes tai yra demokratinė valstybė, kurios valdžią išsirenka patys žmonės. Jei turi įrodymų, kad valdo bankai, marsiečiai, milžiniški kirminai iš po žemių ir pan - pateik įrodymų.