Orbitinis „Kepler“ teleskopas aptiko penkias naujas egzoplanetas  (2)

Pasak atradimą pristačiusio NASA atstovo, pati mažiausia iš surastų egzoplanetų pagal savo dydį yra panaši į Neptūną, o likusios keturios didesnės už Jupiterį. Kitaip tariant, nei viena iš jų nepriklauso Žemės tipo planetoms, kurių paieška ir yra pagrindinis „Kepler“ teleskopo tikslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visos penkios planetos sukasi aplink gimtąją žvaigždę labai artimomis orbitomis ir vieną pilną ratą padaro per 3-5 dienas. Nekeista, jog jų paviršiaus temperatūra viršija skystos lavos temperatūrą.

Apibendrindamas „Kepler“ teleskopo darbo rezultatus NASA atstovas taip pat pranešė apie keisto ir kol kas nežinomo objekto suradimą – jis sukasi aplink žvaigždę, tačiau nėra nei planeta, nei baltoji nykštukė. Įdomu tai, jog objekto temperatūra didesnė už pačios žvaigždės, o jo matmenys didesnį už įprastinės baltosios nykštukės.

Priminsime, jog „Kepler“ teleskopas į orbitą paleistas 2009 metų kovo mėnesį. Egzoplanetų jis ieško naudodamas tranzitinį metodą – stebimi žvaigždės šviesumo svyravimai, vykstantys tada, kai egzoplaneta užstoja dalį žvaigždės disko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: