Garso bangos gerina lytinį pajėgumą ir gydo kitas kraujotakos problemas  (3)

Smūginės garso bangos gali būti naujas radikalus būdas pagerinti erekcijos sutrikimų problemų turinčių vyrų seksualinį gyvenimą, praneša dailymail.co.uk. Neskausminga terapija stimuliuoja naujų kraujagyslių augimą genitalijų srityje ir pagerina lytinį pajėgumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelis bandymas, kuriame dalyvavo 20 vyrų, vartojusių „Viagrą” ar panašius impotencijos problemą padedančius išspręsti vaistus, buvo toks sėkmingas, kad jam pasibaigus 15 iš jų galėjo atsisakyti iki tol vartotų vaistų. Pasak savanorių, nė vienas iš jų nepatyrė skausmo ar kitokių šio gydymo pašalinių poveikių.

Radikalios naujos terapijos, kuri šiuo metu yra bandoma Izraelyje, metu naudojama švelni litotripsija - daugiau kaip prieš 20 metų išrastas metodas šalinti inkstuose esančius akmenis.

Garso bangos pereina per odą ir, nors, pereidamos per kūno audinius, nesukelia jokios žalos, yra reikiamo spaudimo, kad suskaldytų inkstų akmenis į mažytes, į smėlio krislelius panašias dalelytes, kurios vėliau šlapinantis pasišalina iš kūno.

Per pastaruosius metus atlikti tyrimai parodė, kad tokia smūginių bangų terapija taip pat teigiamai veikia kraujagysles. Ji paskatina svarbios medžiagos - kraujagyslių endotelio ląstelių augimo faktoriaus (VEGF) - išsiskyrimą, kuri siunčia signalą naujoms kraujagyslėms, kad šios pradėtų augti. Dėl to smūginių bangų terapija susilaukia vis didesnio kardiologų dėmesio, kurie ieško naujų širdies ligų gydymo būdų.

JAV ir Japonijos mokslininkai šiuo metu bando išsiaiškinti, ar nukreipus smūgines bangas į širdį būtų galima užauginti naujas sveikas kraujagysles. Jei taip, tai būtų gelbėjimosi lynas pacientams, kurių būklė yra per daug sunki, kad jie ištvertų operaciją.

Remiantis Izraelio mokslininkų atlikto tyrimo rezultatais, tai taip pat galėtų padėti vyrams, turintiems nuolatinių erekcijos problemų.

Kai kurie sveikatos ekspertai yra įsitikinę, kad yra glaudus ryšys tarp impotencijos ir širdies ligų ir kad problemos miegamajame dažnai gali signalizuoti apie nematomus, netoli širdies esančiose kraujagyslėse susidariusius trombus, kurie stabdo kraujotaką kūne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)