Kovotojai su banginių medžiokle žada nepasiduoti dėl jų modernaus katerio nuskandinimo (Video)  (26)

Atkaklūs kovos su banginių medžiokle aktyvistai penktadienį pažadėjo tęsti savo kampaniją, nors jų vienas modernus greitaeigis kateris nuskendo netoli Antarktidos po susidūrimo su vienu Japonijos banginių medžiotojų laivu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis susidūrimas buvo didžiausias per visus metus, kai „Sea Shepherd Conservation Society“ draugija siunčia gamtosaugininkus persekioti Japonų laivų, dėl per pastaruosius metus padažnėjusių banginių medžiojimo atvejų.

Pranešama, kad japonų banginių medžiotojų laivas „Shonan Maru“ tyčia padidino greitį ir rėžėsi į trimaraną, vadinamą „Betmeno laivu“ (jo tikrasis pavadinimas „Ady Gil“). Per susidūrimą buvo visiškai nuplėštas 2,5 metrų ilgio katerio pirmagalis.

Locky Maclean, draugijos šturmanas, sakė, kad vienas iš įgulos narių patyrė šonkaulių lūžius, tačiau kiti įgulos nariai rimtų sužeidimų išvengė. Laivo komanda buvo saugiai perkelta į kitą draugijos kraterį.

Žaliųjų aktyvistų organizacijos „Sea Shepherd“ laivo „Bob Barker“ kapitono pirmasis padėjėjas Peteris Hammarstedtas sakė, kad apgadintas futuristinės išvaizdos kateris „Ady Gil“ buvo paliktas vandenyne, kai jį velkant trūko lynas. „Deja, šiuo metu „Ady Gil“ yra Pietų vandenyno dugne“, - jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Žaliųjų aktyvistai kaltina japonų banginių medžiotojus puolimu, kuris nebuvo išprovokuotas ir tikina, kad ataka yra užfiksuota vaizdo medžiagoje. Japonijos žvejybos agentūra, kuri tiesiogiai neužsiima banginių medžiokle pranešė, kad pasidomės detalėmis, susijusiomis su susidūrimu.

„Mes patvirtinome, kad įvyko susidūrimas, tačiau nežinome detalių. Negirdėjome, kad po susidūrimo vienas iš laivų būtų paskendęs“, - sake Žvejybos agentūros atstovas Toshinori Uoya. Jis taip pat pridūrė, kad japonų laivo įgula sužeidimų nepatyrė.

„Sea Shepherd“ draugija savo laivus į Antarktidos vandenis siunčia kiekvieną vasarą ir stengiasi sustabdyti japonų laivus nuo banginių medžiojimo. Kiekviena iš pusių periodiškai kaltina viena kitą „pelės ir katės“ žaidimais viename iš nuošaliausių pasaulio regionų.

„Mums nelieka kitos išeities, tik vėl pradėti persekioti banginių medžiotojų laivyną, - nežiūrint susidūrimo P.Hammarstedtas ir toliau nusiteikęs ryžtingai. - Neketiname trauktis. Mes niekada nepasiduosime“.

Australija ir Naujoji Zelandija, kurioms priklauso Antarktidos vandenų teritorijos, ne kartą prašė abiejų pusių liautis vykdyti savo veiklą ir perspėjo, kad nelaimės atveju jos negalėsiančios niekuo padėti. Dabar šių valstybių pareigūnai nurodė tiriantys incidentą.

„Ady Gil“ trimaranas buvo pagamintas iš anglies ir kevlaro pluošto. Jam priklauso greičiausio apiplaukimo aplink pasaulį rekordas. „Sea Shepherd“ atskleidė, kad kraterio „Ady Gil“ statybą finansavo to paties vardo verslininkas iš Kalifornijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: