Lietuva – tarp 25 geriausią gyvenimą siūlančių valstybių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-01-11 12:14
Cia reiketu juoktis, ar verkti? Vienu zodziu papuolam i 10% geriausia gyvenima siulanciu valstybiu tarpa, malonu butu girdeti, jei tai nebutu kliedesys.
ligonis 2010-01-11 12:16
ten truputi neaisku man. "cost of living" tai kuo didesnis tuo pigesnis pragyvenimas lietuvoi?
immortallt 2010-01-11 12:35
Apie kainas gal patylekit. Sedziu osle, pigiausias alus mieste 11LT kainuoja. Baisiai salta, dienos trumpos. Vasara priesingai, vos ne nuolat sviesu, miegot sudetinga. Kainos visko tokios aukstos, tik sportu uzsiiminet yra pigiau, ir tai tik tuo, kuri remia valstybe. Ir del maisto kainu, nera taip ziauriu kaip cia saukiat visi. Del rubu yra kita kalba, nes maza rinka, padaro maza apyvarta, o perkat visi akropoly, kur nuomos kaina yra didziausia. Pirkit senamiesty visi, issikels parduotuves ten ir kainas gal nuleis. Del klimato, tai tikrai neblogai pas mus: Nera tokiu ekstremaliu salciu, nera ekstremaliu karsciu, potvyniu/sausru, zemes drebejimu (ten kur zeme virbtelejo nesiskaito kaip zemes drebejimas) ir ugnikalniu, cunamiu ir tornadu. Medicinine prieziura geresne nei Amerikoj ar toj pacioj Anglijoj. Beje kodel prancuzijoj geresne med. prieziura nei norvegijoj nesupratau Cia mazdaug sakai, kad nugara skauda ir gali nedirbti bei megautis socialinemis garantijomis. Tiesiog jau senai supratau, zmogui visur yra blogai, kur jo nera. O isvaro i kokia anglija, maisto vis uzsiperka LT, dantis taisosi LT ir pan. Pacioje anglijoje gyvena baisiai taupydamas, o LT grizes ar iki tol gyvenes islaidauja. Beje reiktu pabrezti, kad uzsieny ir dirba daugiau
Separatistas 2010-01-11 12:43
pievos tas šaltinis, praktiškai taspats kad "Vakaro žinios" .. Tikėtumėt jei būtų taip parašytą tam dienraštyje ? Manau realiai esam už 30-uko
matise 2010-01-11 12:58
Redakcija - issitaisykite klaidas!!! akis bado, kiekvienam sakiny....
Manvydas 2010-01-11 13:00
Nesąmonė... Angliją aplenkėm? Ten oras geresnis, maistas pigesnis, ten tikrai viskas geriau negu Lietuvoj.
Tas_pac 2010-01-11 13:09
Taisiausi Anglijoje dantis ir paskaičiavau kad daug pigiau atsiėjo negu jeigu būčiau Lietuvoje taisęs. Ten ne tik maistas, pagal tai kiek uždirbi tai viskas pigiau.
Saugos_kodas 2010-01-11 13:35
Ploju atsistojęs , be jokios ironijos sakau, kad tai yra tiesa. Jau iki gyvo kaulo įgriso visų triedimai (atsiprašau už perryškų išsireiškimą, bet kitaip nesugebu įvardinti), jog pas mus blogai, saulė nešviečia, valgyt nėra už ką, trūksta pramogų ar dar koks nors kitas dalykas, kuris didina savigraužos ir svajonių apie svetur laukiančius stebuklus auginimą... Visi laukia, kol bus atnešta ant sidabrinio padėkliuko. Kas svarbiausia, sėdi ir laukia. Laukimo savokoje telpa ir tai: "atsistojau, nuėjau iki artimiausios firmos, į darbą nepriėmė- prapultis". Reikia valios ir kantrybės! O ne ieškoti kas kaltas, pirštu badyti valdžią ir rėkti, kad jie vagys. Visi kiti panašūs stereotipiniai bobučių "manifestai" irgi galioja. Jei apie valdžią, tai esame patys kalti, ne, ne dėl to kad juos išrinkome, bet dėl to jog esame kvailesni. Čia ne įžeidimas, prašau, supraskit mane teisingai. Aš esu tame pačiame jūsų/mūsų kvailesnių tarpe. Kodėl tokie žmonės, kaip Donald'as Trumph'as, Bill'as Gate's, ar tas pats LEO vadukas užsidirba milijardus? Ogi todėl, kad jie gudresni, sugeba suktis, reiškia problema "mumyse", nes esam kvailesni už juos. Kai pasieksime normalų lygį ir sugebėsime šiuo laikmečiu galiojančiais visuomenei pripažintais būdais išsireikalauti tai kas jums/mums priklauso (čia pagal kiekvieno sugedimo lygį lai pasirenka kas jam priklauso), tuomet ir nustosime ieškoti kaltų. Susiimkit pagaliau, pripažinkit, jog rėkti, kad reitingavimas neteisingas (nes jums taip atrodo) yra daug kvailiau, nei džiaugtis ir didžiuotis tuo, kaip pasirodėme. Nekenčiu poltikos, prašau atleisti už šį nukrypimą nuo temos. Dar kartą kartoju, Lietuva reitinge ten, kur ir turi būti.
Pumis 2010-01-11 13:48
Nes ten gydimas nemokamas, operacijos dalinai nemokamos, (panašiai kaip pas mus buvo su kompiuteriais, kai dalį kainos gražindavo), aukštas vaistų kompensavimo lygis.
Starr 2010-01-11 13:48
O aš ploju atsitojęs, šiam komentarui ir be jokio ironijos sakau, kad su viskuo sutinku šimtu procentu ir taikliau nepasakysi .
nondescript 2010-01-11 13:54
pritariu, kad Lietuva nusipelno sitos vietos. siaip uzsieny tikrai nera toks rozem klotas kelias kaip visiem atrodo, teko daug kur pabuvoti, tai supratau viena, kad mes cia ne ka blogiau gyvenam
masius 2010-01-11 14:00
vis dėl to, ne taip jau blogai gyvenam, kaip mitingu verkšlentojų pasiklausius atrodo. Ir nei vienoj šaly stebuklų nebūna, visos turi savų problemų.
SuperHP 2010-01-11 15:03
objektyvus vertinimas is salies . visgi neblogai gyvenam . ir kodel gi ne? manot kokioj UK zmones visi garbina savo sali ir vadina ja geriausio prakyvenimo salimi? visi norime kiek galima geriau
dzo 2010-01-11 15:11
Jei statistika visiskai teisinga, tai kodel anglai, airiai, svedai, graikai, lenkai, islandai (visi kurie zemaiu iz lietuva ir gali legaliai gyvent lt (es)) nemigruoja i lietuva? Kibo vien del patriotizmo?
Tomcat 2010-01-11 15:16
Visiška tiesa. 111 % sutinku, geriau ir nepasakysi, nors apie šią valdžią mano nuomonė geresnė
loggo 2010-01-11 16:14
Gyvenu dabar Kardife (Jungt. Karalyst.), tai tikrai turiu pasakyti, kad Lietuvoje geriau. Viskuo. Viešasis transportas Vilniuje žymiai labiau išvystytas (aš iš Vln), apie sveikatos apsaugą net nekalbu - jei tu Vilniuje su nueini į polikliniką, turėdamas temp., tave tą pačią dieną priims, gal palaukt reikės šiek tiek, o JK... lieps eit namo ir arbatos pasidaryt,- bendra aplinka ir jos vaizdas čia, JK, toks slegiantis ir bjaurus... Beveik visada apsiniaukę, lyja, sninga du kartus per dieną, šiukšlės visur, purvina... O jau architektūra... Absoliučiai VISUOSE JK miestuose - vienas namų stilius: dvi-, tri-aukščiai kotedžai, palei gatves sustatyti, tiesiog "copy", "paste". Žodžiu... Vilnius nepalyginamai mielesnis miestas.
andriulis 2010-01-11 16:18
O as pritariu tik dzo komentarui! Ir tokiu kalbu, kad reikia moketi suktis ir panasiai,tai as is viso nesuprantu. REIKIA DIRBTI, o ne suktis! Va lietuvoje kas geriau gyvena,tai ir sukasi,bet tas sukimasis zinot per kiek zmoniu galvas lipa ir kiek zmoniu buna nuskriaustu? Lietuvoje ne sukimasis ,o per galvas vertimasis labiau tiktu. Pabandyk susikta kavinuke atsidaryti(tarkim eilinis mirtingas zmogus taupe uzsienyje pinigus ir grizes nori atsidaryti kazka savo) turesi moketi kysius arba turi tureti pazystamus. Sis salies reitingavimas tai tik pavirsutiniskas vertinimas. Kodel lietuviai tiek daug nesisypso kiek vakaru pilieciai? Nes vieni rupesciai juos apgule. Sako suktis reikia tai cia kiek suprantu ir mokescius slepti ir t.t. nes pas mus tai yra priimtina. Kas gyveno uzsienyje ilgiau nei du metus,tai i lietuva noras grizti buna tik del artimuju,draugu ir del to,kad tu lietuvis. O visa kita tai mano galva paistalai.
Sarunas 2010-01-11 16:18
Ne nu.. juoką keliat Visų pirma atsakykit į klausimą tokį kaip, kad kodėl žmonės pabandę išvažiuoti į užsienį padirbėti, nebenori grįžti į Lietuvą? Čia grįžta tik taip sakant ant Kalėdų ir mėnesiui ant vasaros. Nesakau, kad ten rojus išvažiavus, tačiau nereik visą gyvenimą art nugarą išrietus, kad gautum pensiją tokio dydžio, kad sugebėtum arba už vaistus susimokėt, arba pavalgyt, arba už butą susimokėt. Taip kad nereik skiest, kad čia pas mus gera gyvent. Palaukit dar puse metų. Pradėsit cypt kitaip, kai atsigaus vakarų pasaulio ekonomika, o mes sėdėsim vis dar giliam griovy. Visos importo kainos išaugs nežmoniškai... va tada galėsit pasakyt kaip gerai gyvent Lietuvoje tokie kaip kad
Tomcat 2010-01-11 16:33
Lietuvoj blogai ne dėl gyvenimo sąlygų ar pan., bet dėl Lietuvos žmonių. Visi pesimistai, zirzia kaip blogai, kokie visi blogi, kokia Lietuva bloga, net nesuprasdami, jog patys sukuria tą blogą atmosferą. Sarunas, manai kitur geriau? Patikėk- ne.
andriulis 2010-01-11 16:46
Tomcat,o kodel jie zirzia? kodel jie taip jauciasi? ar cia ju hobis? Manau viskam yra priezastys. Ar zinai,kad zmones db kurie neteko darbo gauna is valstybes po 315 lt kiekviena menesi? Seima: vyras,moteris ir du vaikai. Tai ju men.pajamos 630lt plius vaiko pinigai,na tai dar nuolaida sildymui gauna. Kaip jiems gyventi? Ir as nesuprantu juk daugiau nei puse lietuviu lietuvoje gyvena pagal pajamas zemiau skurdo ribos Tai as nesuvokiu ka mes laimingi ubagai? Mes gi ne treciuju valstybiu gyventojai. Musu ir poreikiai jau kitokie. Ir neitiketina,bet mes laimingi skurdziai kuriems geriau gyvenasi nei airiams ar anglams:D