Prognozė apie Himalajų ledynų ištirpimą laužta iš piršto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2010-01-19 19:51
Be zodziu
Manvydas 2010-01-19 20:18
Žiūrėk atsirado duomenų, kad mokslininkai melavo dėl globalinio atšilimo. Meterologai ir pan. sako, kad globalinis atšilimas cikliškas dalykas (su kuriuo beje aš iš dalies sutinku), dabar himalajų tirpimas, tai tik prielaida kažkokio mokslininko....Nu joo.
lape 2010-01-19 21:48
Tam ir yra mokslininkas, kad pažiūrėjęs pasakytų kas iš to gausis. Na gal jam Europos sąjunga neskyrė milijonų temperatūros matavimams, tai teko iš akies nuspręsti.
ligonis 2010-01-19 22:08
jei jum uzduotu kazkoki klausima(raikalaujanti tyrimu) ir taip greit reiketu atsakyt abejoju ar imtumete ir atliktumete tuos tyrimus. zmogaus paklause - atsake. parase(gal pagrazines) i zurnala, o politikai ta prieme kaip gryna tiesa...
celsyum 2010-01-20 02:19
zmones pamirhssta t- ledynai vistiek tirpsta , o kad Himalaju ledynai tirpsta - tai faktas, bet gal ishtirps iki 2036 o gal ir veliau , bet tai IVYKS!
rwc 2010-01-20 03:26
Koks žurnalistas sakė? Nors, tai tiesa. Ledynai visada tirpo ir tirpsta - tik naujų sluoksnių prisiaugina. Ir Himalajai ištirps - gal po milijonų metų, o gal rytoj bumptels koks asteroidas ir viską išdegins.
kaliso 2010-01-20 08:15
O dar po poros milijonu metu golfo srove pasikeis, nebeliks ledynu, daugelio gyvunu nebus, atsiras kiti... Ir ka? Turime dabar panikuoti?
modis 2010-01-20 08:17
Na Himalaju ledynai turbut didziausi pasaulyje, nemanau kad jie visishkai ishtirps. Va kad gali gerokai aptirpti, tai manau ivyks. Sumazejas ledynas tures neka baisesniu pasekmiu tam regionui ir pasauliui.
kaliso 2010-01-20 08:34
Ka turi omenyje sakydamas baisesniu pasekmiu? Ar negi jums labai baisu kai ateina naktis arba keiciasi menulio fazes? Ledynai neistirps per 20-30 metu, jie tirps po truputi ir nebus jokiu baisiausiu pasaulyje katastrofu, nes tu baisumu visa laika buvo, kad ir sia savaite Haityje. Istirps Himalajai, pasikeis fauna, flora, krastovaizdis, gal ten tikrai atsirenks meteoritas ir is himalaju liks didele jura, smarkei pasikeis temperatura, gal magnetiniai zemes poliai pasikeist, zemynai pasislinks, Ties Lietuva atsiskirs Europa nuo Azijos prasides zemes drebejimai, atsiras ugnikalnis negi jums tai yra nenaturalu ir bauginanciai baisu? Juk mes gyvenam pasaulyje kuris toks yra! Cia tas pats kas bijoti senatves arba savo kraujo.
KeepGoing 2010-01-20 14:22
Super komentaras O šiaip yra kas bijo savo kraujo ir tuo labiau senatvės, tai nenuostabu, kad ir atšilimo bijo Bet tai žmonės, negi jūs įsivaizdavot, kad visą Žemės istoriją buvo ir bus viena temperatūra? Kažkoks debilizmas kai kartais pasižiūri...
immortallt 2010-01-21 03:29
P.S. jei apie kataklizmas, tai is sekmadienio i pirmadieni pakankamai nusiaube egipta audra (is vis nelije ten jau 20m. o dar ir sniego vietomis gavo). Del faktu ir prognoziu, pilna prognoziu kurios is pirsto lauztos apie bet ka. Kad ir tai, jog globalinis atsilimas bus sukeltas ne zmogaus. Jus cia kalbat tarsi visiskai pofik, kas ivyks rytoj, ypac kai tam itakos turi ir zmogaus veikla. Ir nenugincysit niekaip fakto, kad zmogus i atmosfera isleido simtu milijonu metu anglies sankaupas ikalintas po zeme. O seip man ekologijos tema pradeda priminti saltaji kara naudojant propaganda. Abi puses metos purvais, o tuose purvuose tiesa isknisti tikrai sunku.
kaliso 2010-01-21 11:03
Nieko blogo nera kad yra paskleista propaganda kad zmogus tuoj sunaikins planeta, nebebus ne vieno gyvo padarelio apart kyborga - zmogu, kuris gyvens totalitariniame rezime ir mus visus valdis korporacijos. Skaitydami tokias propagandas, ziuredami filmus mes tam priesinames - bandom sukurti ekologiskas, aplinkos netersiancias technologijas, ivedame istatymus kad tik neatsiktu taip, kaip yra piesiama ateitis siuo metu. Bet panikos tarp musu yra per daug, tuo paciu per daug ir korporaciju kurios nori uzdirbti is globalinio atsilimo, nematot kad cia samokslas pries visa zmonija, panaudojant visus imanomus zmogiskuosius isteklius?