ES nesutaria dėl klimato kaitos mažinimo normatyvų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Metanabol 2010-01-25 10:06
Skaitant susidarė įspūdis, kad autoriui rūpi tik pinigai. Kvepia eiliniu otkatu ir propaganda...
T 2010-01-25 10:33
Iš skaičių matoma, kad planuojami skaičiai laužti iš piršto, t. y. jie labai apvalūs - 2020, 30, 25. Dabar gali suprojektuoti elektrinės, kurios didesnį nuošimtį energijos paverčia elektra, gaminami ekonomiškesni automobiliai, pabrangus tradiciniams energijos resursams atsiveria kelias atsinaujinančių energijos resursų naudojimui. Todėl didelė galimybė, kad vyriausybės pažada tai, kas ir taip įvyktu. Nereikia manyti, kad tarp aukštų pareigūnų nėra paviršutiniškų žmonių. Sutikti gali su bet kuo, bet kai ateis laikas vykdyti, tai ar kalta aplinka, ar kas nors pasikeitė, ar jau užmiršo kas buvo pažadėta, kad dabar gerai pasirodyti. Rytų Europos valstybės gyventojas, tame tarpe ir Lenkijos, sunaudoja maždaug puse energijos kaip vakarietis. Todėl jei augs pragyvenimo lygis logiškai manant augs ir teršalų išmetimas. Neaišku kaip įtakos gamtos taršą atominių elektrinių uždarymas. O Danija tik trimituoja, kad pas ją 20 proc. elektros pagamina vėjo jėgainės, bet nutyli, kad naktį joms dirbant visu pajėgumu, logiškai galvojant apie 1/3 elektros turėtu eksportuoti į Vokietiją. Tik apie 1/3 Kopenhagos apšildoma šiluminės elektrinės šilumos nuostoliais. Nemažai namų apšildoma elektra, kai jinai atneša tik apie 1/3 jai pagaminti sunaudotos energijos.
Nightbringer 2010-01-26 19:31
Na, bent pradedama rūpintis mūsų planeta. Vienais ar kitais sumetimais..................
kionig 2010-01-26 19:48
Jooo toks cia ir rupinimasis ypac ES puses kai zada apmokestint kaimiecius, kurie naudoja kaminus sildymui ....
Nightbringer 2010-01-26 21:37
Manai ims ir praplaus taip milijardus? Na, juk vistiek liks centas kitas pasirodymui...
kionig 2010-01-26 21:43
Deja, jau nuplove viena kita milijardurka ar kelis milojonus dabar tiksliai nezinau, gi grybauskaite pasirase del klimato atsilimo t.y su vaiduokliu kova. Sedim gilioj zopoj o dabar dar ir kovojam su vaiduokliais - nuostabi bobiska logika - YEAAAH !
Nerkashis 2010-01-27 09:42
Na, rašė kad Lietuva atitinka taršos normas. Tai kaimietis dar kurį laiką galės šildytis prie kamino Iš dalies gerai tas taršos ribojimas. Daugiau produktų bus perdirbama, panaudojama kelis syk, pagaliau perkama ar gaminama mažiau. Iš asmeninės pusės atsiras auksarankių, kurie išmastys kokį elementariai paprastą ir efektyvų aparatą el., šilumos išgavimui, lyginant su parduodamais analogais.... Blogiausia kas gali nutikt, tai jau minėti išplauti milijonai.
Nightbringer 2010-01-27 12:30
Dėl klimato kaitos, tai pilnai sutinku, bet ar manai, kad žmonėms nereikia susipausti diržų ir mažiau teršti savo gyvenama aplinka? Yra ne viena vieta kur žmonės galėtu panaudoti tuos milijardus semdami tą- ką mes pridergėme ankščiau... Tik dar reikėtu pasidomėti kam jie leis tuos milijardus.