Vietoje pelės – smegenys! (Video)  (23)

Amerikiečių kompanija „NeuroSky“ kuria nešiojamą daviklį „MindSet“, sugebantį atpažinti ir priimti smegenų skleidžiamus impulsus. Įrenginio pagrindas – užpatentuota technologija, kuri leidžia priimti smegenų sukeliamas elektromagnetines bangas. Šią informaciją įrenginys paverčia dvejetainiu kodu. „MindSet“ yra ausinės, turinčios jutiklį, kuris reaguoja į smegenų aktyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad naujas aparatas daugiausia bus naudojamas kompiuteriniuose žaidimuose. Kadangi įrenginys „supranta“ psichologines žmogaus būsenas, tokias kaip išgąstis, įtampa, ramybė, žaidimų realistiškumas turėtų pereiti į visai kitą lygmenį. Pavyzdžiui, populiariuose „siaubo“ žaidimuose „F.E.A.R.“, „Penumbra“ pereiti gąsdinančias ir baimę keliančias vietas taps kur kas sudėtingiau. Beje, tokia situacija gali sukelti neigiamą efektą - psichologinės žaidėjo būklės stebėjimas gali neleisti jam išnaudoti visų savo sugebėjimų, o tai nepadidintų žaidimo populiarumo. Naudojant „MindSet“, kompiuterio pelę valdyti siūloma akimis, o ekrane esančių objektų valdymas atliekamas sukoncentravus į juos dėmesį.

Gali būti, kad jau netrukus „NeuroSky“ daviklis pasirodys rinkoje ir kainuos 20 JAV dolerių. Gamintojai tvirtina, jog patobulinta „MindSet“ versija galės būti naudojama praktiškai visur – nuo kosminių programų iki transporto sistemų valdymo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)