Mirusių žmonių audiniai bus naudojami klonavimui  (10)

D. Britanijos vyriausybė pateikė įstatymo pataisą, kuri leis šalies mokslininkams naudoti mirusių žmonių audinius kamieninių ląstelių klonavimui tyrimų tikslais, pranešė dienraštis „Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies Sveikatos apsaugos ministerija pasiūlė leisti laboratorijoms naudoti jose saugomus žmonių audinius kuriant klonuotas embrionines kamienines ląsteles be formalaus donoro sutikimo. Tai suteiks galimybę naudoti audinius, kurie buvo paaukoti medicinos tyrimams dar prieš 30 metų, pažymi dienraštis. Mokslininkai taip pat galės naudoti per tą laiką numirusių žmonių ir asmenų, su kuriais nepavyko susisiekti, audinius.

Daugelis D. Britanijos medicinos laboratorijų turi audinių „bankus“ – savotiškas DNR bibliotekas, kurios gali suvaidinti labai svarbų vaidmenį ieškant sunkių ligų, įskaitant diabetą, gydymo būdų. Iki šiol ministerija reikalavo, kad mokslininkai susisiektų su audinių donorais ir gautų oficialų jų sutikimą naudoti DNR kuriant klonuotas embrionines kamienines ląsteles.

Žymūs šalies mokslininkai, tarp jų ir trys Nobelio premijos laureatai, tvirtino, kad kartais gauti tokį leidimą neįmanoma, nes donorai jau yra mirę, buvo paaukoję savo audinius anonimiškai ar jų gyvenamoji vieta nežinoma. Pasak tyrėjų, draudimas naudoti DNR be donorų sutikimo gali pristabdyti svarbius eksperimentus.

Vyriausybės pateiktą atitinkamą Apvaisinimo ir žmogaus embriologijos įstatymo pataisą britų parlamentas svarstys šią savaitę. Manoma, kad jai pritars dauguma Bendruomenių rūmų narių, rašo „Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: