Lietuvos biotechnologijos auga  (4)

Kasmet į Lietuvą grįžta vis daugiau užsienyje mokslo laipsnius įgijusių ar stažuotėms išvykusių šios srities mokslininkų. Vien į Biotechnologijos institutą per pastaruosius 5 metus po daugiau nei 3 metus trukusios mokslinės praktikos užsienyje sugrįžo bei savo žinias, patirtį, o taip pat ir laimėtus tarptautinių fondų grantus Lietuvai parvežė 17 mokslininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jaučiami teigiami pokyčiai ir valdžios struktūrose - per pastaruosius 5 metus Lietuvos Respublikos Vyriausybė padidino biotechnologinių tyrimų finansavimą, įkūrė naujas mokslo tyrimų programas. Viena jų - Pramoninės arba Baltosios Biotechnologijos programa.

Lietuvos biotechnologų asociacijos duomenimis per pastaruosius 5 metus Lietuvos biotechnologijos sektoriaus pardavimai kasmet ūgteli beveik 22 proc. Jau 10 metų sėkmingai savo veiklą Lietuvoje vykdo dvi šiuolaikinės biotechnologijų kompanijos: UAB „Fermentas“ ir UAB „Sicor Biotech“. Būtent jos užima didžiąją biotechnologijos pramonės Lietuvoje dalį. Bendri šių kompanijų pardavimai 2007 metais viršijo 28 mln. eurų.

Rudenį, rugsėjo 23-26 dienomis, Biotechnologijos institutas (BTI) ir Lietuvos biotechnologijos asociacija organizuoja 7-ąjį ScanBalt Forumą ir Biomedžiagų dienas 2008 Vilniuje.

BTI yra valstybinis mokslo tyrimų institutas bei pirmaujantis biotechnologijų centras Lietuvoje. BTI mokslinės veiklos sritys: baltymų restrikcijos ir modifikacijos tyrimai, rekombinantinių medicinės paskirties baltymų tyrimai ir kūrimas.

BTI turi 7 laboratorijas, kurios specializuojasi baltymų ir nukleino rūgščių sąveikos tyrimų, DNR modifikacijos tyrimų, prokariotų genų inžinerijos, eukariotų genų inžinerijos, imunologijos, biotermodinamikos ir vaistų kūrimo bei bioinformatikos srityse.

BTI siekia stiprinti biochemijos, biotechnologijos ir biomedicinos specialistų bendradarbiavimą, skatinti akademinio ir pramonės sektorių dialogą ir tarptautinės patirties bei žinių apsikeitimą, palaikant ir stimuliuojant sveiką konkurenciją mokslo tyrimų ir komercijos srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)