Kokia atrodytų Žemė kitų pasaulių astronomams? (Video)  (2)

Jei kitose planetose gyvenančios būtybės turėtų galingesnius teleskopus, nei šiuo metu naudojami Žemėje, jų matomas mūsų planetos vaizdas turbūt būtų panašus į tą, kurį užfiksavo EPOXI kosminio zondo teleskopai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

EPOXI – tai 2005 m. NASA paleistas kosminis zondas, skirtas už saulės ribų esančioms planetoms ir Hartley-2 kometai tirti. Šią kometą jis turėtų pasiekti 2010 m. spalį.

Gegužės mėnesį EPOXI teleskopas, nukreiptas į Žemę, fotografavo mūsų planetą kas 15 minučių. Iš šių nuotraukų, padarytų maždaug 50 milijonų kilometrų atstumu nuo Žemės, buvo sumontuotas trumpas filmukas. Jame matyti, kaip sukantis Žemei keičiasi jos atmosferos ir žemynų vaizdas. Vienu tarpu galima pamatyti Žemės fone praskriejantį Mėnulį.

„Iš taip toli nufilmuota Žemė padės kosmose ieškoti kitų gyvybei tinkamų planetų, nes filmas padeda suprasti, kaip mums gali atrodyti į mūsų planetą panašūs tolimi pasauliai“, - sakė Merilendo universiteto (JAV) astronomijos profesorius Michaelas A'Hearnas.

Mėnulio tranzitą jau buvo užfiksavę kiti kosminiai aparatai, tačiau EPOXI filmuke jis pirmą kartą matomas taip ryškiai, pastebi „New Scientist“.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)