Kanada į kosmosą paleis asteroidų medžiotoją  (1)

Kanada 2009 m. planuoja paleisti specialų palydovą, kuris tolimose Žemės prieigose ieškos potencialiai pavojingų asteroidų, įskaitant ir tuos, kurių astronomai negali aptikti iš anksto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Near Earth Object Surveillance Satellite“ (NEOSSat) pavadintas palydovas bus nedidelis ir svers vos 60 kilogramų. Pagrindinis jo prietaisas – teleskopas su 15 centimetrų dydžio veidrodžiu, kuriuo bus stebimi potencialų pavojų keliantys kosminiai kūnai.

Pranešama, kad šis kosminis žvalgas labiausiai stebės orbitose tarp Saulės ir Žemės esančius asteroidus. Būtent juos sunkiausia pastebėti iš Žemės, nes tokie objektai žiūrint iš planetos paviršiaus visada atsiduria šalia Saulės disko, todėl pastebėti juos galima tik iškart po saulėlydžio ar prieš pat saulėtekį. Tuo tarpu „NEOSSat“ galės užfiksuoti juos be vargo, nes skries už Žemės atmosferos ribų.

Maždaug 10 mln. dolerių vertės „NEOSSat“ projektą iš dalies remia Kanados gynybos ministerija: pasitelkę šį palydovą kariškiai ketina ištobulinti kitų aplink Žemę skriejančių palydovų aptikimo technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)