Dar vienas žingsnis link kosminio turizmo: atidaryta pirmoji pasaulyje kosmoso kelionių agentūra  (1)

Kosminis turizmas – pirmutinė mintis apie tokią pramogų rūšį yra „ateities fantazija“. Na nebent reti ir nesistemingi rusų užsakomieji skrydžiai į kosmosą. Aišku, kainuojantys milijonus ir negana to, dar su labai ribotu vietų ir reisų kiekiu. Tačiau panašu, jog dabar ima gimti ateitis ir kosmoso turizmas greitai taps labiau įprastine, nors ir labai brangia pramogų rūšimi. Bent jau tuo įsitikinęs britų verslininkas seras Richardas Brenson'as, šį trečiadienį oficialiai atidaręs kosmoso kelionių agentūrą „Virgin Galactic“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Virgin Galactic“ vardas mūsų portale jau ne naujiena. Prieš metus mes pasakojome apie kompanijos pristatytą komercinių kosminių skrydžių erdvėlaivio prototipą „SpaceShipTwo“. Tai seniau pagaminto „SpaceShipOne“ tobulesnė versija. Šiais metais planuojami „SpaceShipTwo“ bandymai, kurie tikriausiai ir bus vykdomi naujajame kosmodrome. Na, o komerciniai skrydžiai iš naujos kosmoso agentūros numatyti kitais metais.

Malonumas, kaip ir reikia tikėtis, nebus pigus. Kelionė į kosmosą iš Naujojo Meksiko žmogui kainuos apie 200 tūkst. JAV dolerių, o erdvėlaivis iš viso galės skraidinti aštuonis keleivius. Brangu? Kaip pažiūrėjus - šiuo metu Rusija yra vienintelė šalis, siūlanti turistinius skrydžius į kosmosą iš Baikonūro erdvės centro Kazachstane, o maždaug savaitę trunkantis skrydis kainuoja apie 30 mln. JAV dolerių. Ir tai visi bilietai jau išparduoti iki 2009 metų.

Tiesa, „Virgin Galactic“ užsiima ir kitais įdomiais projektais. Apie vieną iš jų mes taip pat rašėme – kartu su NASA tikisi sukurti naujos kartos viršgarsinį lėktuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)