Visuotinis atšilimas gali įtakoti mirčių kiekį  (0)

Jungtinės Karalystės sveikatos ministerija praneša, kad vyraujant karštoms vasaroms vien iki 2017 m. gali mirti 6 tūkst. žmonių. Tačiau pažymima, kad švelnesnės žiemos lems mažesnį žmonių mirčių skaičių, kuris bus gerokai mažesnis už karštų orų nulemtą mirčių skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio pranešimo tikslas – padėti sveikatos tarnyboms pasirengti galimam klimato atšilimo poveikiui. Sveikatos ministerijos ir sveikatos apsaugos institucijos įgaliota mokslo ekspertų grupė ištyrė, kaip nuo 1970 m. Jungtinė Karalystė reagavo į kylančią oro temperatūrą. Nuo 1971 iki 2003 m. vasaros tapo šiltesnės, tačiau dėl šiltesnio oro neužfiksuota didesnio mirčių skaičiaus, o dėl švelnesnių žiemų mirtingumas sumažėjo 3 proc. Vis dėlto egzistuoja 25 proc. tikimybė, kad iki 2017 m. pietryčių Angliją užklups smarki karščio banga, nusinešianti 3 tūkst. gyvybių bei tiek pat mirčių ištiks vasaros metu. Tačiau 6 tūkst. mirčių nublanksta palyginti su 20 tūkst. mirčių šaltuoju metų laiku.

Įdomu pažymėti, kad per artimiausius 50 metų sumažės kelių pagrindinių teršalų lygis, o ozono koncentracijos lygis padidės. Tokie pokyčiai sukels sunkumų kvėpavimo ligomis sergantiems žmonėms, ypač astmatikams ir tiems, kieno nesveiki plaučiai. Dėl šių priežasčių kiekvienais metais papildomai į ligonines kreipsis 1500 žmonių. Taip pat padidės odos vėžio susirgimų. Kiti tyrimų duomenys rodo, kad ilgesnis buvimas saulės šviesoje gali apsaugoti nuo kitų vėžio formų. Specialistų grupės pranešime pažymima, kad kylanti oro temperatūra darys didelį spaudimą Nacionalinei sveikatos sistemai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)