Kinijoje aklam tigrui sugrąžintas regėjimas  (0)

Vienerių metų amžiaus retas Pietų Kinijos tigras, gyvenantis Nančango zoologijos sode, buvo aklas nuo pat gimimo, tačiau dabar gali matyti. Chirurginę operaciją atliko Liu Fei, Nančango Universiteto chirurgas. Nors Fei prieš tai buvo operavęs šimtus žmonių, tai buvo jo pirmoji patirtis veterinarijos srityje. Tai taip pat buvo pirmoji kada nors daryta tigro akies operacija. Apytiksliais vertinimais laisvėje yra išlikę tik apie 30 Pietų Kinijos tigrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zoologijos sodo darbuotojai jau kurį laiką įtarė, jog tigras nemato - jis dažnai atsitrenkdavo į sienas ir tvoras, o maistą galėdavo aptikti tik pagal uoslę. Šis vienerių metų jauniklis įžymus tuo, jog yra vienas iš dviejų išlikusių jauniklių, gimusių padedant dirbtiniam apvaisinimui.
Gyvūnas kentėjo nuo kataraktos, kuri tikėtina buvo inbrydingo (genetiškai susijusių individų kryžminimo) pasekmė. Dauguma šios rūšies tigrų kenčia nuo vienokių ar kitokių genetinių defektų. Daugiausia tokią situaciją lemia genetinės įvairovės stoka. Nelaisvėje Kinijoje yra gimę tik 72 Pietų Kinijos tigrai. Beveik visi šie egzotiniai gyvūnai yra tiesioginiai palikuonys šešių tigrų, kurie buvo sugauti 1955 metais.
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)