Voverės sugeba slėpti 'neegzistuojančius' riešutus  (0)

Pasirodo, jog voverės yra daug gudresnės nei buvo galima įsivaizduoti. Norėdami apsaugoti žiemai skirtas maisto atsargas nuo vagių, šie gyvūnai sugeba suvaidinti sudėtingus spektaklius, kurių metu jie "slapsto" neegzistuojančius riešutus ir sėklas. Mokslininkai teigia, jog tokie šou skirti voverėms-konkurentėms, paukščiams ar netgi žmonėms apgauti. Gebėjimo apgaudinėti lygis nustebino gyvūnų ekspertus, kadangi tai yra retai gamtoje pasitaikanti gudrumo ir intelektualumo forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimus atliko pensilvanijos Wilkes universiteto mokslininkai, vadovaujami daktaro Michael Steele. Tyrimų metu taip pat nustatyta, jog maždaug penktadalis maisto slėpimo veiksmų yra apgaulė, ir apgaulingų veiksmų kiekis auga, jei gyvūnai mano, kad juos kažkas stebi. Tai bene pirmasis atvejis, kai buvo pastebėtas tokio pobūdžio klaidinantis elgesys graužikų tarpe.

Norėdamos apsimesti, jog slepia maistą, voverės nudirba didžiulį darbą. Pirmiausia jos iškasa mažą duobę kur nors tarp žolių ar po medžiais, ir suvaidina, jog į angą kažką įdeda.  Vaidyba užbaigiama apdangstant  netikrą maisto slėptuvę lapais arba dirvožemio sluoksniu.

Tai - ne pirmasis atvejis, kai voverės mokslininkus stebina savo intelektualumu (arba gerai išvystytais instinktais) - anksčiau esame rašę, jog jos nuo grobuonių slepiasi naudodamos  gyvačių kvepalus. Kuo šie gyvūnėliai dar mus nustebins?

(11)
(0)
(9)

Komentarai (0)