Baltarusijoje ožiams persodinti žmogaus genai  (4)

Baltarusijoje pirmą kartą NVS šalių istorijoje išvesti transgeniniai ožiukai, pranešė šalies Mokslų akademijos Gyvulininkystės instituto mokslininkai.

„5 metus vykdyto bendro Baltarusijos ir Rusijos mokslininkų eksperimento metu pavyko ožkoms įterpti žmogaus geną ir išvesti transgeninius ožiukus. Kol kas jų tik du“, - sakė instituto Genų inžinerijos laboratorijos vedėjas Aleksandras Budevičius, sakoma naujienų agentūros „Interfax“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, kai atsiras transgeninės ožkos, eksperimentas gali pereiti į aukštesnį lygį.

2005 m. rudenį Baltarusijos Gyvulininkystės institute buvo pradėtas eksperimentas, kurio metu 100 ožkų buvo bandoma persodinti žmogaus genus. Pasak mokslininkų, iš ožkų – donorių buvo paimti embrionai, į kuriuos buvo perkeltas žmogaus genas. Po to embrionai buvo persodinti ožkoms – recipientėms.

Baltarusių mokslininkų teigimu operacijomis, kuriomis į gyvulių DNR įterpiami žmogaus kilmės baltymai, esantys moterų piene, siekiama gauti unikalų pieną, pasižymintį imunitetą stiprinančiomis savybėmis. Jei eksperimentą vainikuotų sėkmė, ožkų pienas esą taptų nauja priemone širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti bei kokybiškiausiu pienu dirbtiniu būdu žindomiems kūdikiams.

www.balsas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: