Globalus atšilimas – didžiausias melas žmonijos istorijoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2007-11-11 17:34
įdomūs argumentai - aš skaičiau, mąsčiau, kalbėjau, todėl nusprendžiau, kad visi durniai
Anonymous 2007-11-11 18:37
Kazkoks papirktas dundukas. Tai jo manimu, kodel klimatas sila ir tirpsta ledynai? Nejaugi savaime jie tirpsta? Labai abejoju.
Ta 2007-11-11 18:54
Jau ne pirmas mokslinikas (meteorologas ar koks ten) sako kazka panasaus. Kitas sake, kad temperaturos kitimas yra normalus dalykas ir jis visada kito kas kazkiek laiko. Taip pat reikia prisiminti kai kuriuos neteisingus spejimus, pvz kad isnyks ozono sluoksnis, kai tuo tarpu dabar ozono skyle mazeja ir manoma, kad isvis isnyks po kurio laiko.
Anonymous 2007-11-11 20:05
globalinis atslimas - visiska nesamone, todel visi galim nesirupint ir netausot energijos, su masinom vazinet kuo daugeu, skatint i aplinka issleisti kuo daugeu duju.... (sarkazmas) kox skirtumas, jei ir nesamone. nejaugi kamnors bus blogiau, kad pagaliau ismoks zmonija tausot planeta, o ne mest viska kur pasitaiko. ir isvis, juk net man per savo 17 metu matosi, kad metu laikai kitoki nei, kad buvo pries 10 metu.
Anonymous 2007-11-11 21:01
Aha. Keistas mokslininkas jei tik tokie argumentai. Labiau panasus i sarlatanus visokius.
Ta 2007-11-11 21:24
Na jis nesako, kad uzterstumas nekenkia, jis tik sako, kad zemei del jo nera tokio mirtino pavojaus, kaip kai kurie sako.
Anonymous 2007-11-11 21:47
Tai tu paaiskink, kodel nera? Del to ozono, tai jis nedideja tik del to, kad buvo uzdrausta naudoti visokias dujas saldytuvams ir pan. Jei dar negirdejai, planeta syla greiciau, nei bet kada anksciau. Zemes temperatura ir anksciau keitesi, bet ne tokiais greitais mastais kaip dabar.
Ta 2007-11-11 21:52
Na as tai nepaaiskinsiu;D klausk moksliniku, as tik pataisau straipsnyje parasyta minti. O be to, ozonas ne del to mazeja, o del naturaliu dalyku, taip pat Jav kompanijos uzsidirbo milijardus is to, kad reikia naudoti ozonui nekenkiancias dujas. Ir vel primenu, jis nesako, kad uzterstumas nekenkia...o kazkokiu isvadu is aplinkos kitimo mes negalim daryt, nes nelabai ka ismanom apie tuos dalykus, todel esam priklausomi nuo to, ka sako mokslininkai.
Anonymous 2007-11-12 18:17
Na as kazkada panasu straipsni skaiciau. ten buvo gana rimtai idrodyta kad zeme is tikruju ne syla o sala. tai buvo paremta siltosios atlanto vandenyno sroves matavimais, kadangi toje sroveje temepratura krenta o nuo jos siltumo priklauso daugumos pasalio saliu orai padare isvada kad zeme sala
Anonymous 2007-11-12 19:09
idomiai jus cia vartot =] paskutiniam komentare buvo pamineta golfo srove, sala ji del labai paprastos priezasties - tirpstanciu arkties ir grenlandijos ledynu. kur kas didesne problema ta kad del istirpusio ledynu vandens kuris yra gelas ir gerokai lengvesnis nei surus vandenynu vanduo golfo srove jau susilpnejo beveik 30 proc. na bet as ne apie tai norejau... labai gaila bet atrodo kad tokio pobudzio diskusija dabar keliama i viesuma vien tam kad nuramintu susirupinusius piliecius. visi vis dar kalba apie priemones atsilimo pazabojimui kai jau yra gerokai per velu, manau reiktu imtis kardinaliai kitokios taktikos norint islikti kaip civilizacijai, nes CO2 emisiju mazinimas nebepades... =[ zodziu daug nerasysiu - ieskokit google Global dimming labiau prakutusiems siulau atsisiust BBC dokumentini filma Global dimming
Vytautas 2007-11-12 22:12
Na, aš linkęs pritarti minčiai - šiaip ar taip žmogaus teršalų niekas nebando pateisinti ir neikas neteisina, tačiau tokios masinės panikos skleidimas, jog beveik pasaulio pabaiga apskritai mažina entuziazmą kažką dar bedaryti, besistengti - vistiek jau taip blogai, kad niekas nebepasikeis ar kažką darysim ar ne. O kad klimatas šiltėja - tai visiems aišku. Ir kad jis keičiasi. Tačiau, vėlei, tai ne pirmas atvejis gamtoje kai tai vyskta - ir iki šių dienų buvo ciklinių klimato svyravimo - nuo ledynmečių iki atšilimų, kuomet Vykingai po dabartinius ledynus su laivais plaukiojo ar Grenlandijoje žmonės bulves augino...Iš anų laikų žiūrint, tai mes dabar tarsi ledynmetyje gyvenom, o dabar kaip tik į normalų klimatą pradedam išeiti. Tačiau taršą mažinti turim - vien jau dėl savo ir savo vaikų sveikatos...
Anonymous 2007-11-12 22:35
Na is dalies pritarciau Vytautui del to panikos skleidimo is tikro jis nera butinas, ir ne todel kad skatina pasyvuma o todel kad daugeliui musu planetos gyventoju deja yra visiskai nesvarbu. teko metus praleisti londone, ten zmones apie tokias problemas ims mastyti kai mcdonalde nebebus hamburgeriu, kitaip sakant kai nebebus ir kam mastyti =]
Anonymous 2007-11-19 16:24
visi sakom kad mum nepox ant musu planetos, ebt ishtikro taj praktishkai galvojame taip: mums geras, kas bus poto p......
Drugaz 2007-11-19 17:25
Nesu isterikas... Tiesiog tausokim žemę kaip galim, o tie kurie puola žudytis, eina iš proto dėl to globalinio atšilimo tai ir po tos žinios, kad tas Globalinis Atšilimas tik muilo burbulas suras dėl ko sau kvaršint galvą.
Andrius.V 2007-11-22 00:20
atkelta iš SciAm diskusijos: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... =4520#4520 ---- Kažkodėl spaudoje (o tai yra pagrindinis paprasto piliečio žinių šalitnis) neakcentuojama, o akcentuojama "mažinkim kaitą", kai tuo tarpu ta kaita nebesumažinama. Be to, man visvien globalinio atšilimo (klimato kaitos) tema (ir ne tik man, o ir daugeliui mano pažįstamų) išlieka ir turbūt išliks viena kvailiausių šio šimtmečio ir praėjusio šimtmečio pabaigos temų ir tik laiko švaistymu. Man labiau rūpi, kad kvėpuosiu grynu oru. O jei dėl to "kažko", kas padaro ora grynesnį, "mažins klimato kaitą, man visiškai nusišvilpt Dėkui už nuorodą, bet ji baisiai neįdomi Aš esu už atliekų rūšiavima, aplinkos švarinimą, bet man visiškai vienodai neišvengiamas globalinis atšilimas Aš neribosiu savo komforto taupydamas energiją dėl to, kad ją gaminant būtų išmetama mažiau CO2, nes tai yra mano normalus gyvenimas. Lygiai taip pat koks nors daug CO2 dumblis nevalgys mažiau velniavos, kad išskirtų tų dujų mažiau.
Anonymous 2007-11-22 00:31
.
Andrius.V 2007-11-22 08:50
Tai pala, paie ką mes šnekam? Apie globalinį atšilimą ar gamtos išteklių tausojimą?? Aš gi sakau, kad aš esu "už" rūšiuojamas atliekas, švarų orą, šiokį tokį medienos taupymą (žymai nepritaupysim) ir t.t. Bet man visiškai nusispjaut ant globalinio atšilimo, kad ten kažkokios kliaulių fermos dėl mėšlo į aplinką išmeta daug ten kažkokiių dujų, man vienodai, kad perdirbant atliekas vėl kažas teigiamo dėl globalinio atšilimo. Man tai nerūpi Aš dėl to mašina mažiau nevažinėsiu (beje, kurios ir neturiu, nes dar nereikia), kad išmesčiau mažiau CO2, kuris skatina šiltnamio efektą. Aš galbūt ją mažiau važinėsiu dėl to, jog išmeščiau mažiau kitų degimo produktų, kurie tiiesiogiai kenkia sveikatai. Nepinkim šitų dviejų dalykų Mes, nori nenori, esam evoliucijos viršūnėj (jokiu būdu žmonių neiškaukštinu). Tai yra mūsų beveik natūralus gyvenimas, kodėl jis turi būti varžomas? Globalinis atšilimas nei nutolinamas, nei panaikinamas, nes tai natūralus Žemės ciklas. Ateina atšilimas, ledynmetis, vėl geri laikai, vėl atšilimas, vėl ledynmetis ir t.t. Tai savotiškas netgi apsivalymo ciklas. Ir taip ar taip Žemė nuo mūsų stengsis apsivalyt (grubiai šnekant) Tačiau kitais būdais ją galime ir patausot.
Smėlis 2007-11-22 09:15
nežinau kaip ten bus, ir ar išvis bus, bet jei po 20 metų temperatūra žemėje pakils 6 laipsniais, tai kaži kaip žmonės ims kalbėti. ir ar išvis dar kalbės. greičiau verks kruvinom ašarom. deja, pasak kai kurių mokslininkų, dabar geriau nieko nebedaryti, kad to išvengtume. tiesiog turim nustoti bloginti situaciją. yra kaip yra ir tegu taip lieka.
Andrius.V 2007-11-22 11:07
Smėli, nepakils, neįmanoma. Nes nuo to laiko, kai pradėta apskritai fiksuoti ir užrašinėti aplinkos temperatūrą, jį vidutiniškai pakilo vos kokiu laipsniu per 100 metų (tiesa, man įdomu, koks matavimų tikslumas prieš 100 metų buvo...). Geriau paskaityk straipsnių apie globalinį atšilimą ne laikraščiuose, ne kai rodo per televizorių kokios populiarios laidos, o paieškok rimtesnių mokslinių straipsnių. Visiems prieinamų archyvų internete yra nemažai. Aišku, dar geriau būtų prieiti ir prie mokamų archyvų, dar didesni informacijos ištekliai. Kai kuriuose universitetuose tai galima. Vat siūlau tai padaryt ir paanalizuot situaciją. Nebus tada jokių 6 laipsnių per ateinančius 20 metų O situacija "tokia, kokia yra" neliks. Tai nestabdomas procesas ir klimatas šils toliau, kol tai įtakos atšalimą ir ledynmetį. Tai įvyksta ne per 20, 50 ar 100 metų. Reik skaičiuot beveik tūkstančiais. Jei pasidomėtųmėt ledynemčių istoriją, tai matoma aiški tendencija. Laikoma jog buvo keli didieji ledymečiai (keli tiksliai, dabar nepamenu). Tačiau esmė tame, kad kuo vėliau, tuo laiko tarpas tarp ledynmečių mažėjo ir pačių ledynmečių trukmė trumpėjo. Manoma, jog paskutinis ledynmetis baigėsi prieš 12000 metų. Prieš jį buvęs tarpas nuo dar ankstesnio ledynmečio - apie 20000 metų. Dar anksčiau - apie 150000.
Vytautas 2007-11-22 13:05
Apie ledynmečių istoriją mes jau esame trumpai parašę vieno straipsnio kontekste: http://www.technologijos.lt/archyvas/ga ... vanas/view Ten pat mes jau aiškinome, jog kol kas vysktantis atšilimas niekuo nesiskiria nuo anksčiau buvusiu klimato svyravimų. Ar jis ateityje bus kitoks ar toks pat - to NIEKAS nežino - visi bandymai tvirtinti vienaip ar kitaip, iš tikro tėra asmeninė nuomonė. Arba melas. Tačiau tai neneigia aplinkos užterštumop. Bet kiek tai įtakoja klimato kaita pasakyti tikrai sudėtinga.