Artėja dantų grąžtų eros pabaiga  (14)

Kai kuriems žmonėms pakanka vien tik dantų grąžto garso panikai sukelti. Tačiau jiems (ir ne tik jiems) yra gerų naujienų - ši "barbariška" procedūra greitai gali tapti praeities dalyku. Didžiosios Britanijos mokslininkai sukūrė technologiją, kuri paremta Raman'o spektroskopijos (chemikalams identifikuoti naudojamas metodas) principais. Išradimas leidžia aptikti danties gedimą dar prieš atsirandant skylei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujai atliktų tyrimų metu nustatyta, jog kenksmingas dantis žalojančias bakterijas galima aptikti pagal tai, kaip išsklaidoma į dantį šviečiančio lazerio šviesa. Tokiu metodu galimas dantų pažeidimo zonas įmanoma aptikti daug greičiau nei naudojant Rentgeno spindulius, ir tada pašalinti problemą, taip išvengiant gręžimo procedūros.

Technologijos bandymai jau vyksta ir mokslininkai tikisi, jog naujieji lazeriai bus pradėti platinti pasaulinėje rinkoje penkerių metų bėgyje. Žinoma, nereikia pamiršti, jog reguliarių vizitų pas dantų gydytojus ir kasdienės dantų priežiūros vis dėlto nepavyks išvengti.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: