Ar laužytumėte savo kojų kaulus tam, kad užaugtumėte aukštesni?  (17)

Ką paaukotumėte arba kam ryžtumėtės, norėdami tapti aukštesni? Nešiotumėte batus storais padais arba aukštais kulnais, ar... gultumėtės ant operacinio stalo, kad jums perpjautų kojų kaulus pusiau ir atliktų chirurginę kojų ilginimo operaciją? Tuo užsiimančių gydytojų teigimu, klientus jie jau skaičiuoja tūkstančiais per metus, nepaisant to, jog procedūra yra ypač skausminga, o kaina siekia pora šimtų tūkstančių dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perpjovus kaulus, į kiekvienos kojos kaulo kanalą įkišami strypo formos teleskopinės konstrukcijos implantai, sujungiantys abi kaulo puses. Kiekvienas strypas įtvirtinamas vietoje naudojant specialius vinis primenančius kaiščius. Pasinaudodami ramentais pacientai gali vaikščioti jau kitą rytą. Po septynerių dienų pacientai iš ligoninės perkeliami į specialias šalia ligoninės pastatytas rezidencijas. Tačiau tai tik pradžia.

Perpjauto kaulo galuose palyginti greitai susiformuoja lipni kraujo masė - kalusas, kuris yra naujo kaulo užuomazga. Pacientai kasdien paspaudžia specialaus nuotolinio valdymo įrenginio mygtuką, kuriuo nusiunčiamas signalas strypams prasiplėsti į ilgį vienu milimetru. Šios kaulo ilginimo fazės trukmė gali siekti 10-12 savaičių, priklausomai nuo to, kokiam ūgio padidėjimui pasiryžęs konkretus asmuo. Po to 6-8 savaites vyksta kaulo suaugimo ir tvirtėjimo procesas.

Skausmas yra tik viena ekstremali kaulų ilginimo operacijos pasekmė. Kiti pavojai - galimas kaulų deformavimas, nemaža infekcijos bei nervo pažeidimo rizika.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)