Evoliucija apsiriko: geriau būti nerūpestingam

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-06-17 17:50
Nerealus straipsnis.
ligonis 2008-06-17 18:48
tai jeigu as nesinaudoju uzrasu knigute ar kokiu zadintuvu, kad atsiminciau viena ar kita dalyka, tai as nerimauju? O_O silpni zmones ir del menkiausiu smulkmenu juk rupinasi, bet nevisi tokie. kiti yra labiau logiski ir apgalvoja viska. jei netycia budamas parduotuvei pamrsciau nusipirkt pieno ir tik pakeliui namo prisiminciau, tai negrausciau saves del to. mintyse pasakyciau sau "bl" ir tada prisitaikyciau. nevalgyciau dribsniu kita ryta. turbut tai ka noriu pasakyti, yra, kad evoliucija padare klaida suteikdama netikra vilti zmonem, kuri dabar vis labiau riskeja(jos netikrumas), vis labiau matosi, kad niekas nepasirupins tavim todel ir nerimauji. nors velgi... evoliucija neformuoja musu, ji tik mus padaro labiau tinkamus tam, ka darom.
rimasD 2008-06-17 19:26
O man atrodo kad evoliucija neapsiriko.Nerimas verčia saugotis,dairytis aplinkui,ar nesėlina kur grobuonis,priešas,padeda rūšiai išlikti.
Anonymous 2008-06-17 19:39
pajimkit viena naujai pasodinta obeli ir bent pora metu jo oboliai bus neskanus o po to vis skanes ir skanes.tas pats ir su evoliucija pries koki simta metu buvo gimes vaikas su 3 rankomis ir is ju judejo tik 2.o dabar visai neseniai gime berniukas su 3 rankomis ir jos visos judejo.tas pats ir su stresu kas zino gal ateities zmones jo net nejus.
Anonymous 2008-06-17 19:46
jo musu prota yra sunku programuoti reikia but gan stipriu zmogumi kad sugebet valdyti visus nerimavimus,nepasisekimus mintyse..
Anonymous 2008-06-17 20:58
labai fainas straipsnis patiko
Anonymous 2008-06-17 21:45
Mano nuomone evoliucija tai ne dievas ar koks kitas protingas padaras. Tai paprasciausia atranka. Gime kazkas kazkur su apsigimimu, jei isgyvens jo palikuonys tures ta pati. Jei zus vadinas netinkamas pasauliui. O jei skaityt kad evoliucija iesko tobulybes tai visi zemes gyviai turetu but mazdaug panasus. Kaip pavyzdziui mes atrinkom automobilio tipa idealiausiai atitinkanti musu poreikius. Kodel pavyzdziui neturim penkiaracio automobilio, o triratis praktiskai zuves. P.S. to galvotas, tos judancios rankos niekaip nesusije su nejudanciom, nebent irodysi kraujo risi. Gamta (bendrai) nelaiko informacijos kad veliau pasimokytu is to. Viskas saugoma musu DNR. Cia vel gi mano nuomone
Anonymous 2008-06-17 22:39
As pats esu paranojikas ir sutinku su daugeliu teiginiu siame straipsnyje. Taciau kad geriau buti nerupestingam manau yra tikrai nesamone. Bent jau man asmeniskai nepatinka tokie zmones. Del to kad jie per savo nerupestinguma tampa visiskais idiotais
Violet 2008-06-17 23:46
Daug dienų praėjo nuo to kada mus gaudydavo plėšrūnai,nematau ryšio tarp nerimo ir baimės jausmo, kylančio išsiskiriant adrenalinui.Man keistas požiūris į tai,kad mūsų stuburas nėra geriausias evoliucinis sprendimas.Kaip tada atrodo tobuliausias?
Anonymous 2008-06-18 10:42
Pritariu rimasD. Mes gi esam gyvos butybes mes turime jausmus, mes neesam kokie tai robtai. Ar gali isivaizduoti zmogu be nerimavimo jausma Tie mokslininkai uzsiema niekais.
Nightbringer 2008-06-18 11:18
Juk dabar daznau zmones nerimauja del nieko o, tai yra blogai,taigi dabar tas nerimas zmogui mazau reikalingas nei anksau, kai buvo tai butina islikimui pvz:kur gausiu maisto,kur gyvensiu,kaip apsisaugosu... Tai mano manymui verte zmones burtis i grupes,nes taip jiems buvo lengviau izgiventi.
Anonymous 2008-09-05 09:37
Autoriui reiktų šiek tiek labiau įsigilinti į evoliucijos ir atrankos teorijas. 1.Gamta nekuria idealių gyvybės formų. Kiekviena rūšis yra geriausiai prisitaikius esamomis sąlygomis esamoje vietoje. Yra pateikiami tūkstančiai genetinių variantų ir iš jų išrenkamas tinkamiausias tame etape. Bet renkami tik iš turimos genetinės įvairovės , o ne visi galimi variantai. Todėl gal ir galimi kiti variantai, bet.. Lygai kaip ir projektuotojas , kurdamas naują kompiuterį ar automobilį disponuoja tuo metu turimomis detalėmis ir medžiagomis. 2. Pasikeitus sąlygom, esami privalumai kartais tampa trūkumais arba būna net pražūtingi. Todėl žmoguje , kaip ir kituose gyvūnuose, galima rasti daug trūkumų. Be to, žmogaus evoliucija ir atranka vyksta kiek kitokiu keliu , negu likusios gamtos, nes dabar lemiamas vaidmuo tenka ne natūraliai atrankai, bet tai aptarti reikalingas atskiras didžiulis straipsnis.
rimasD 2008-09-05 10:21
Dar pridedu: Evoliucija davė mums savisaugos jausmą, kaip ir kitoms gyvūnų rūšims.Be jo rūšis pasmerkta žūti.O kas dėl vadinamų civilizacijos ligų( paranojų ar fobijų),tai čia kaltas pats žmogus.Gyvūnai nesijaudina, ar per sekančias atostogas kur nors bus daug uodų, ar ne.Gal vertėtų pasieškoti stipresnio repelento? .