Įsivažiuoja bioninės rankos protezo prekyba  (7)

Bio-elektroninį rankos protezą "i-LIMB Hand" su penkiais individualiai valdomais pirštais sukūrusi Škotijos kompanija "Touch Bionics" pernai paskelbė, jog pradeda masinį šių naujųjų produktų tiekimą. Žodis „masinis“ gal kiek skambėjo netiksliai, nes tokių tempų kaip telefonų gamyboje pasiekti ir neplanavo. Tačiau praėjus geram pusmečiui galime žvilgtelėti kaip sekasi šiai kompanijai ir svarbiausia, bioninės rankos protezui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikiamais duomeninis dirbtinę ranka turi jau 70 pacientų. Tai daug ar mažai? Kaip tokio specifinio gaminio atveju, beveik serijinė gamyba. Svarbiausia, jog kol kas negirdėti jokių nusiskundimu. i-LIMB ranka labai panaši į tikrą ir valdoma pačio paciento nerviniais impulsais. Rankos biomechanika praktiškai niekuo nenusileidžia tikrai rankai, o įvertinus dar specialų dirbtinės odos apdangalą apskritai sunku suprasti, jog žmogus teturi vieną tikrą ranką. Praktiškai visi pacientai, išbandę naująją ranką pripažįsta, jog skirtumas tarp jos ir paprasto protezo – milžiniškas. Tokiems žmonės tai tarsi atgimimas – naujoji ranka leidžia pamiršti apie patirtą traumą ir gyvenimas praktiškai ima tekėti įprastine vaga.

Tiesa, šis malonumas ne kiekvienam yra įkandamas. Touch Bionics pardavinėja i-LIMB po $18 tūkstančių. Tikrai nemaža kaina, tad nekeista, jog pagrindinė rinka yra JAV piliečiai. Dėl to kompanija nesenai JAV įkūrė savo padalinį.

Žadama, jog jau 2008 metų vasario pradžioje bus parduotas 100-asis bioninis rankos protezas.

Dar apie šį protezą galite pasiskaityti štai šioje mūsų senesnėje naujienoje – joje surasite ir video intarpą, kuriame apie bioninę ranką pasakoja ją išbandę pacientai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: