Elektra Europą aprūpintų saulės elektrinė Sacharoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2008-08-14 21:04
Na, bet tiek islostu paprasti zmones jei butu elektra kompensuojama kaip ir vaistai... O jau buvo sitame tinklalapyje daugybe teoriju kaip gaminti elektra milziniskais kiekais ir gaunant (ar negaunant) minimalu atlieku skaisiu... Oi kokia problema del laidu! Vienas laidelis nutriuks mano gatveje ir visa europa suskiubs gelbeti manes P.S: Juk se tereik keliu zmoniu priziurejimui....
nikis 2008-08-15 15:53
tau atrodo keliu.. idomiai mastai, kiek tranzistoriniu, kiek paskirstymo stociu, kiek visokiu saugikliu **ikliu ir tt. vien pacioj lietuvoj kiek personalo reiketu tas visas linijas priziuret, tad nebukit lengvabudiski optimistai, nemokamos elektros jums niekas neduos, nes tik sau nuostoli darytu ir tada moketumet dvigubai. mastykit logiskai.
Anonymous 2008-08-15 18:00
Mintis gera, bet rašai tai tragiškai, aišku ir aš ne puikiai . Lietuva mažąja (negi sunku paspausti shift). Taip pat manau, kad norėjai parašyti ne tranzistorinė, beje, kas ji tokia, o transformatorinė.
nikis 2008-08-15 23:24
nu jo tranzistoriu prikistas daiktas vadinas transformatorine. susimaisiau. rasyt rasau kaip man geriau. lietuviskas raides retai naudoju, ir shifta retai spaudau. taciau ne apie mano rasymo specifika tema.
Nightbringer 2008-08-16 17:10
Na europoje viskas irengta, kad gautum elektra, o seip as tik apie europa ir kalbejau... Visu antra jei tas sumanymas gamins tiek daug energijos, tai manau, kad nesunkiai galetumeme elektra parduoti kitiems (prieaugi) ir tada nuostoliai atsipirktu (is leto) nors ir nemanau, kad ir pelna nestu dideli... Nors, nesu optimistas, bet zinau kad sitas sumanymas igivendinamas. Tiktai esu 99,9% tikras, kad taip neivyks, nes valstybei jis daug kainuos ir daug kitu problemu atsiras...
Nerkashis 2008-08-20 10:08
O tai nikis žinai kiek kainuoja atominę išlaikyt arba tuo labiau šiluminę ir kas po jų lieka??? Čia pakankamai švari ir pigi energija. O dėl transportavimo, tai čia visur tas pats. Tarkim lietuvoj yra trys tiekėjai - atominė ir kitos, perdavimo tinklai (kur aš dirbu) ir skirstomieji. Tai didžiąją el. kainą sudaro skirstomieji. Taip kad transportavimo kaštai nėra esminė kainos dalis.