Banko pastatas, kurį persiuntė paštu  (4)

JAV siuntų tarnyba "Parcel Post Service" buvo įkurta 1913 metais. Netrukus po to jaunas verslininkas W. H. Coltharp'as sumanė statyti naują banko pastatą Vernalo mieste (Jutos valstija). Tam reikėjo 80000 plytų, tačiau artimiausia statybinių medžiagų gamykla buvo nutolusi net per 190 kilometrų. Transportavimo kaštai buvo keturis kartus didesni nei plytų vertė. Taigi, išradingasis verslininkas pasitelkė neįprastą sprendimą - transportuoti plytas... paštu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam kad atitiktų pašto taisykles, Coltharp'ui teko visas plytas supakuoti į dėžes, sveriančias mažiau nei 50 svarų (apie 24kg). Vienu metu buvo išsiunčiama po 40 dėžių, o tai sudarė maždaug po vieną toną.

Plytų gamykla stovėjo Salt Lake City mieste. Tam, kad plytos pasiektų adresatą, joms teko nukeliauti gan vingiuotą maršrutą. Pirmiausią jos buvo siunčiamos Denverio ir Rio Grande geležinkeliu į į Mack'o miestą (Kolorado valstija) . Iš ten jos siauruoju geležinkeliu keliavo į Watson miestą (Koloradas). Galiausiai paskutiniąsias 65 mylias į Vernalą plytos keliavo krovininiais vagonais. Bendras maršruto ilgis sudarė 640km.

Persiuntus visą krovinį, pašto tarnyba nutarė pakeisti savo taisykles ir apribojo vieno siuntėjo per dieną siunčiamų siuntų masę iki maždaug 90kg.

Vernalo miesto bankas buvo užbaigtas ir pramintas "The Parcel Post Bank" ("Siuntų tarnybos banku"). Pastatas dar tebestovi ir vis dar tebenaudojamas kaip bankas. Dabar tai yra "Zion Bank" filialas ir yra miesto West Main Street gatvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)