Debesėli debesėli, ką tu reklamuoji?  (5)

Praėjusio dešimtmečio pabaigoje du visame pasaulyje dirbantys specialiųjų efektų kūrėjai pagalvojo: kas būtų, jei pavyktų išmokyti debesis įgauti norimą formą? Greičiausiai nutiks taip, kad jie abu taps labai turtingais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slogotipai (angl. Flying Logotype – Skraidantis logotipas) - tai debesėliai, kuriuos sudaro specialus muilo putų ir lengvesnių už orą dujų mišinys. Kad juos pagamintų, kompanija naudoja perdarytas dirbtinio sniego gamybos mašinas. Jos gali išpūsti vieną slogotipą kas 15 sekundžių, o pageidaujamą jo formą pasirenka klientas.

Dizaineriai pirmiausia kompiuteriu sukuria reklamos šabloną, kuris, įdėtas į sniego gaminimo aparatą, atitinkamai „išpjauna“ putas. Gautas debesėlis yra maždaug 60 cm ilgio ir beveik 30 cm pločio.

Slogotipai įprastai plūduriuoja 90-150 metrų aukštyje, nors, išradėjų teigimu, jie gali pakilti ir iki 6 kilometrų. Jie nekenkia aplinkai, nes specialus muilas yra pagamintas iš augalų. Taigi po kurio laiko slogotipas tiesiog ištirpsta ore. Priklausomai nuo oro sąlygų, tai gali užtrukti nuo kelių minučių iki valandos.

„Jie nuskrenda daug kilometrų“, - sako technologijos išradėjas F. Guerra. „Jie patvarūs, todėl išskysta ne iškart“.

Jo teigimu, skraidantys logotipai pavojaus oro transportui nekelia, nes nėra tirštesni už įprastus debesis. Net jei slogotipą įtraukia lėktuvo variklis, inžinieriaus teigimu, ant detalių nelieka jokių nusėdų.

Išsinuomoti slogotipų gamybos aparatą dienai kainuoja apie 6000 litų. Įvairūs pramogų parkai, kino studijos ir stambios kompanijos jau susidomėjo naujoviška reklamos priemone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)