Vis daugėja patentų iš Kinijos ir Pietų Korėjos  (1)

Jungtinių Tautų Patentų agentūra (World Intellectual Property Organization, WIPO) pranešė, kad Kinija ir Pietų Korėja sparčiai artėja prie lyderių pagal patentų paraiškų skaičių – nors jos vis dar gerokai atsilieka nuo JAV, kuri 2007 m. pateikė 52 tūkst. paraiškų tarptautiniams patentams, tačiau Pietų Korėja, pateikusi 7 tūkst., paraiškų, jau pralenkė Prancūziją ir tapo ketvirta šalimi, po jau minėtos JAV, Vokietijos (27 731 paraiška) ir Japonijos (18 134).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija su 5456 paraiškomis tapo septintąja, aplenkusi Olandiją (4186) ir visiškai priartėjusi prie Didžiosios Britanijos (5553). Per 2007 m. Kinijos teiktų paraiškų patentams skaičius padidėjo net 40 proc.

Jungtinių Tautų Patentų agentūros, įsikūrusios Ženevoje, direktoriaus Kamilio Idriso nuomone, įspūdingai didėjantis paraiškų skaičius iš Azijos šalių patvirtina, kad keičiasi inovacijų svorio centras. Tam turi įtakos ir tai, kad daugelis vietinių ir užsienio įmonių nori išnaudoti šių šalių ekonominį potencialą bei perkelia ten gamybą ir tyrimo centrus.

Už 1300 JAV dolerių mokestį bendrovės gali pateikti patento paraišką Jungtinių Tautų Patentų agentūrai ir taip apsaugoti savo autorines teises 136 šalyse, kurios yra pasirašiusios patentinio bendardarbiavimo konvenciją.

Iš viso 2007 m. buvo pateikta 156 tūkst. paraiškų. Japonijos korporacija „Matsushita Electric Industrial Co.“ tapo įmone, pateikusia daugiausia petentinių paraiškų – 2100, po jos sekė Danijos įmonė „Royal Philips Electronics NV“ – 2041 paraiškų, bei Vokietijos „Siemens AG“ – 1644.

WIPO duomenų bazėje mums pavyko surasti tik du registruotus patentus, kurių autoriai yra iš Lietuvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: