Takui nutiesti pasitelkti bioenergetikai  (15)

Prie Vilniaus prigludusiame Neries regioniniame parke įrengti du sveikatingumo takai, einantys per išskirtines energetines vietas. Vienas takas skirtas moterims, kitas – vyrams. Takams nutiesti aplinkosaugininkai pasitelkė bioenergetinių gebėjimų turinčius specialistus. Skeptikams nutildyti ketinama atlikti medicininius tyrimus, kurie įrodytų, kad perėję šiuos takus žmonės esą pasijunta geriau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė lrt.lt pripažino seniai nujautusi, kad jos vadovaujamo parko teritorija – ypatinga. Nuojautoms patvirtinti aplinkosaugininkai pakvietė specialios įmonės darbuotojus, užsiimančius išskirtinį energetinį lauką turinčių vietų nustatymu.

„Parko vietos tikrai gražios. Jos nuo seno gyvenamos, todėl numanėme, kad tokios vietos pasirenkamos neatsitiktinai. Jose slypi kas nors ypatingo. Į parko teritoriją visuomet žiūrėjome tokiu žvilgsniu. Žmogiškas smalsumas paskatino pasikviesti specialistus.

To nedarėme tikėdamiesi populiarumo. Patikrinome, ar takas tikrai prideda sveikatos, ar nevedame žmonių keliais, kurie neigiamai veikia jų savijautą“, − tvirtino A. Žičkutė.

Bioenergetikai parke pažymėjo atkarpas, kuriose jaučiama stipresnė energetinė įtaka. Jie rėmėsi radiostezijos mokslu, kurio tikslas nustatyti energetinį aplinkos spinduliavimą. Palankioms ir kenksmingoms vietoms atrasti šio mokslo pasekėjai neretai naudoja virgules.

„Vietas, kur žmonės gauna geros energijos, nustatome specialiais prietaisais, atrinkdami tam tikrus žemės taškus. Tačiau tokios erdvės, kur yra ypatingi žemės virpesiai, pajaučiamos ir kūnu.

Vaikščiojome po parką ir ieškojome tokių vietų. Eidamas jomis gauni daugiau energijos. Lygiai taip pat, kaip yra ir kenksmingos vietos, kur niekaip negali išsimiegoti, ilgai būdamas susergi. Yra net vadinamų vėžinių namų“, − aiškino radiostezijos mokslo pasekėjas Burkvydas Kaluškevičius.

Dvejoja tako išskirtinumu

Kodėl reikėjo tiesti atskirus takus skirtingų lyčių atstovams? B. Kaluškevičius paaiškino, kad moterys energijos pasisemia per kairę kūno pusę, o vyrai – per dešinę. Todėl norint stipresnio poveikio, vyrai ir moterys turėtų vaikščioti skirtingomis kryptimis.

Neries regioniniame parke bioenergetikų patarimu nutiestas moterų sveikatingumo takas yra 400 metrų, o vyrų – 160 metrų ilgio. Abi šios trasos įlietos į jau anksčiau nutiestą Karmazinų piliakalnio pėsčiųjų taką.

Sveikatingumą trasas jau išbandė parko direktorė A. Žičkutė. Ji pripažino, kad praėjus šiuos takus pagerėjo savijauta, nuotaika, aplankė šviesesnės mintys, užplūdo energija ir akimirksniu atsirado laimės pojūtis.

A. Žičkutė neabejojo, kad atsiras skeptikų, kurie take aptiktą energetiką apšauks paistalais. Aplinkosaugininkė pripažino, kad tradiciniais moksliniais tyrimais tako išskirtinumo įrodyti neįmanoma. Tačiau balandį ketinama atlikti medicininius tyrimus.

Juos pasiruošęs organizuoti B. Kaluškevičius. Ketinama tirti žmones, kurie eis šiais takais, prieš tai nežinodami apie jų poveikį. Prieš ir po kelionės ruošiamasi klausti keliautojų savijautos, nustatyti jų širdies ritmą, patikrinti, kaip funkcionuoja kiti organai.

„Ką pasakyčiau skeptikams? Gamta nepripažįsta to, ar tikima tokiais reiškiniais ar ne, jie vis tiek veikia. Jeigu žmogus miega nepalankioje vietoje, tiki jis ar ne, vis tiek jausis blogai. Tai nepriklauso nuo tikėjimo ir netikėjimo“, − teigė B. Kaluškevičius.

Naują Neries regioniniame parke įrengtą sveikatingumo taką psichiatras Martynas Marcinkevičius vertino atsargiai.

Jis tvirtino, kad netradicinė medicina yra labai plati sąvoka. Ji apima ir moksliškai pagrįstą gydymą, ir sveikatos sutrikimų turinčių žmonių veiklą.

„Netradicinė medicina yra ir masažai, akupunktūra, kuri yra pakankamai pagrįsta moksliškai. Bet atsakingai galiu pasakyti, kad pakanka ir žmonių, kurie patys nėra sveikos psichikos, bet bando gydyti kitus.

Apie šį taką negaliu pasakyti nieko konkretaus, nes nesu ten buvęs. Vargu, ar jis turi daugiau geros energijos negu bet kuris kitas miško takas.Kita vertus, jeigu žmonės vaikščios po mišką, tikrai pasisems ramybės ir jausis geriau. Bent jau pakenkti tokie takai tikrai negali“, − komentavo M. Marcinkevičius.

Janina Razmytė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)