Rusija siūlo už LHC galingesnį greitintuvą statyti prie Maskvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-09-14 15:37
kai rusai pakurs tikrai pasaulio neliks...
Andrius.V 2008-09-14 16:06
Na, juk ir sakiau, kad projektas tarptautinis. Jo kol kas dar nestato, bet statys Prancūzijoj. Projekte dalyvauja 6 šalys + ES. Tiesa, tai ne primas reaktorius, nes eksperimentiniu yra ir buvo keletas. ITER bus didžiausias iki šiol pastatytas tokio tipo reaktorius ir, žinoma, moderniausias (šiuo metu didžiausias termobranduolinės sąlajos reaktorius yra JET, pastatytas JK). Daugiau apie ITER galima paskaityti: angliškai: http://en.wikipedia.org/wiki/ITER lietuviškai http://lt.wikipedia.org/wiki/ITER (rečiau atnaujinama informacija) arba apskritai oficialiame tinklapyje: http://www.iter.org/
Anonymous 2008-09-14 18:46
o rusijoj paprasciausiai ILC nestatys, nes ten ner pati palankiausia vieta, mat Jav, Europoj ir Japonojoj ji norima statyt jau prie esanciu daleliu greitintuvu ir berots nebetkokiu o butent elektronu ir pozitronu greitintuvu....[/quote] Na Dubna yra rusiškų greitintuvų centras, infrastruktūra jau suformuota, energija garantuota, kontinentinės plokštės vidurys, jokių žemės drebėjimų,pakankamai aukštai virš jūros lygio, specialistai aukščiausio lygio, valdžia pasiryžus atverti piniginę. Ko dar reikia? Kaip sako patarlė:" Pas ubagą balius visada sotesnis"
Andrius.V 2008-09-14 19:12
Sutinku, Dubnoj esantis ОИЯИ (jungtinis branduolinių tyrimų institutas) yra viena iš realių vietų tokiam objektui. Juk ten mokslas vystomas jau per 50 metų, darbuotojų yra virš 6000. Aišku, dauguma jų iš buvusių TSRS sąjungos narių, tačiau ten taip pat dirba ir mokslininkai iš viso pasaulio, tame tarpe Vokietijos, JAV ar Prancūzijos CERN'o. O atradimų centras padarė tikrai nemažai.
Anonymous 2008-09-14 20:15
Tikrai kvailai (vaikiškai) atrodo tie rusų bandymai "atsakyti". Vaikai darželyje taip "lenktyniauja" lygindami kieno tėtis yra kietesnis...
Andrius.V 2008-09-14 20:24
Kaip pasakius, juokingai... Varžymasis - tarsi katalizatorius, spartinantis raidą. Ir tai iš dalies yra gerai. Pats institutas Dubnoje buvo įformintas kaip "atsakas" įkurtam CERN'ui.
Anonymous 2008-09-14 20:48
Na,aš siūlyčiau pirma LHC pilnai "įsiūbuoti" ir išnagrinėti tai ką pamatysime.O pamatysim mes tikrai nemažai O po to bus galima nuspręsti, ar reikės naujo LHC. Dėl Rusijos - siūlyčiau atskirti politiką ir paprastus žmonelius,kurie tikrai nesižavi valdžia ir jos statytinių politika bei savivaliavimu regionuose: kriminalas,"berniukai",valdžios reketas.Kada bet kada sunkiu darbu sukurtą biznį gali "suvalgyti",o patį patupdyti i kalėjimą ir apkaltinti mokesčių nemokėjimu. Žinant kokiais pinigais kvepia valdžia sėdintiems Kremliuje,tas dar ilgai nesibaigs. O Rusijoje tikrai "galvų" yra.Kaip beje i kitur-pas mus ,EU,JAV.... Visi mes iš to paties molio drėbti.Reikia tik sudaryti sąlygas darbui ir pirmyn...
Anonymous 2008-09-15 12:46
ACIU. PRIESH PEIKDAMI MANE KAD ASH PRIESH RUSUS.. PERSKAITYKIT 10x MANO KOMENTARA NES ASH NE PRIESH JUOS ASH PRIESH JU POLITIKA
Anonymous 2008-09-21 00:33
Anonymous 2008-09-21 10:45
as uz tai kad greitintuvas butu statomas europoje, nes rusije del savo politikos nera itin patikima.galime imti gruzija, terorizavima su gamtos istekliais ar grasinima kad paralyzuos nato veiksmus afganistane ir daugeli kitu pavyzdziu.... visais siais atvejais rusijos veiksmai buvo labai netiketi, buvo manoma kad to rusija paprasciausiai negali to padaryti, tai kas gali garantuoti kad viena diena po eilines konfrontacijos tarp vakaru ir rusijos ji nepasisavints to aparato.
Anonymous 2008-10-13 12:58
Nu gi medziai jus, cia ne rusai pas save zada statyti, o siulo savo sali kaip kandidate kurioje butu statomas TARPTAUTINIS PROJEKTAS ILC.
Anonymous 2008-10-14 08:35
Tu teisus: Tu esi paranoikas Rusai PRISIDĖJO prie LHC statybos. Pirmasis LHC buvo pradėtas statyti Tarybų Sąjungoje, bet dėl jos iširimo statybos buvo sustabdytos. Dabar tie patys buvę TSRS mokslininkai (dauguma rusai) padėjo nauja LHC pastatyt Šveicarijoje. www . akado .com /news/document28234/ (tarpus trint)
Anonymous 2008-10-14 08:38
Žinoma, patikimesni yra JAV, kurie netikėtą agresiją buvo pareiškę tik Korėjoje, Vietname, Kombodžoje, Laose, Sudane, Somalyje, Afganistane, Irake, Čilėje, Konge, Angoloje, Alžyre ir kitose pasaulio respublikose. Nusispjaut, jie už tai Gruziją rėmė varžant osetinų ir abachazų tautų suverinitetą. Statykime ILC štatuose.
Anonymous 2008-10-23 20:35
kas cia gali buti gero , kai konkurencija skirta kariniai technikai? tiek saibu sukisa, be abejo reikia ir panaudoti praktikoje, o jei ir pasensta tai vis vien i meltalo lauza ne viskas patenka. i iraka irana ir t.t. o paskui vel karasvel blogai
Anonymous 2008-10-23 20:45
as manau kad toki „aparata“ galima ir rusyne statyt valstybe turtinga parems ypac krizes akivaizdoj del informacijos tai ji tikrai visko nenusavins, nes paprasciausiai neapdoros jei LHC suteiks belekiek info, tai naujesnis ir galingesnis jos suteiks dar daugiau. jie paprasciausiai neapzios be to kas tie 6-7 mlrd. pasaulio mastu? nepasakyciau kad dideli pinigai:)
+-MantaS+- 2008-10-27 21:05
Pritariu! Turint galvoje pastarojo simtmecio JAV politika, yra logiskai pagrystos baimes del ILC likimo statuose. JAV uzdalyvavo praktiskai visuose karuose kuriuose tik netingejo. O tie kas mano, kad Rusija yra nestabili salis tokio projekto igyvendinimui (turint galvoje pastaruju menesiu ivyvkius ), yra vakarietiskos propogandos ir informacijos trukumo aukos. Taigi rusai siulo puiku projekta, savo pagalba ir galu gale bendradarbiavima. Neimanoma pasiglemzti tokio projekto sau, juk ji nevien rusai vykdys, o galu gale amerikonai ir patys turi mazesne LHC versija, nepatinka - tegu statosi nauja. O pabaigai svarbiausias argumentas: mokslininkai pripazino jog pamaskve yra viena is geriausiu vietu pasaulyje tokio projekto igyvendinimui. Jei mokslininkai sutiks kad toks projektas naudingas, vadinasi gerai. Juk svarbiausia moksline pazanga o ne politiniai svaiciojimai.
enzim 2008-12-23 00:33
Čia buvo tik gandas