Vyrų rankos nėra purvinesnės už moterų  (16)

Kalbant apie asmeninę higieną, manoma, kad rečiau prausiasi vyrai, o moterys bando juos auklėti. Tačiau atlikus tyrimą paaiškėjo, kad moterų poreikis švarai yra tik mitas. Moterų rankos triskart dažniau būna nešvarios, nei vyrų, praneša independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdžiausiais skirtumas tarp lyčių buvo pastebėtas Londone, kur 21 proc. moterų rankos buvo apkrėstos fekalinėmis bakterijomis, o vyrų su nešvariomis rankomis buvo 6 proc.

Birmingeme ir Kardife taip pat buvo daugiau bakterijomis užsikrėtusių moterų, nei vyrų, tačiau šiauriniuose regionuose – Niukaslyje ir Liverpulyje – stereotipai pasitvirtino ir nešvariausios buvo vyrų rankos. Purvinų rankų tyrimas buvo atliktas, siekiant pabrėžti blogus higienos įpročius.

Tai buvo dalis šiandien vykstančios Pasaulinės rankų plovimo dienos. Penkiose Niukaslio traukinių stotyse keleiviai triskart dažniau turėjo bakterijų ant rankų, nei Londone (44 proc. ir 13 proc.).

Liverpulyje daugiau nei trečdalio žmonių rankos buvo nešvarios, palyginus su mažiau nei ketvirčiu Birmingeme ir Kardife.

Visos bakterijos buvo iš virškinamojo trakto. Jos nebūtinai sukelia ligas, tačiau parodo, kad rankos nebuvo tinkamai nuplautos.

Londono higienos mokyklos ir tropinės medicinos higienos centro direktorė Val Curtis sako: „Mes buvome priblokšti, kokios daugybės žmonių rankos buvo užkrėstos fekalinėmis infekcijomis. Jei tokie žmones serga viduriavimu, galimybė užkrėsti kitus labai stipriai padidėja, nesiplaunant rankų po apsilankymo tualete.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: