Kvaišalus žmonės vartojo dar akmens amžiuje  (11)

Mokslininkai aptiko įrodymų, kad žmonės augalinės kilmės narkotikus vartojo dar akmens amžiuje, skelbia britų dienraštis „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londono universitetinio koledžo ir Š. Karolinos valstijos universiteto (JAV) mokslininkai Karibų jūros Carriacou saloje aptiko priemones įkvepiamoms haliucinogeninėms medžiagoms vartoti. Tai moliniai indai ir vamzdeliai, kurie, kaip manoma, 100 – 400 metais prieš mūsų erą buvo pagaminti Pietų Amerikoje ir vėliau pasiekė už 640 km nuo žemyno esančias salas.

Tačiau Pietų Amerikos gentys tokius įrankius naudojo gerokai anksčiau, teigia specialistai. Puodai ir vamzdeliai, skirti smilkomų žolių bei grybų uostymui, archeologų buvo aptinkami jau seniai.

Mokslininkai mano, kad akmens amžiaus žmonės tokiuose induose uostė iš mimozos pupelių pagamintą narkotinę medžiagą, pavadintą „cohoba“. Jie taip pat galėjo svaigintis ir aguonomis bei haliucinogeniniais grybais. Įrodymų, kad senieji Karibų salų gyventojai vartojo kanapes, nebuvo rasta.

Archeologai jau anksčiau spėjo, kad žmonės meskalino pupeles ir kitas narkotines medžiagas galėjo vartoti dar prieš 5000 metų, tačiau iki šiol jokių tai patvirtinančių įrodymų nebuvo rasta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: