Papildyta. Devyni mūsų gyvenimus pakeitę išradimai, ekspertų pasmerkti mirčiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-10-22 21:46
nu kryziukais nuliukais niekaip nelaimesi. neimanoma
Anonymous 2008-10-23 00:02
jei nesi profas ant kryziukiu nuliuku, tai laimet galima. yra 2 strategijos, kai jai pirma karta dedamas nuliuka(kai vienas kryziukas jau padetas. ir toli grazu ne centre. centre det pati blogiausia mintis ) suklysi - pralaimesi
Anonymous 2008-10-23 00:58
Dėl automobilių neapsiriko- jų tikrai mažiau nei dviračių ir daug mažiau
femto 2008-10-23 11:49
Manau, XIXa. britai labai kritikavo ameriekieciu isradinimus, nes dar , matyt, jaute nuoskada del ju buvusios kolonijos toki smarku suoli mokslo srityje
ilgasrimas 2008-10-23 12:06
andriusU as tave palaikau kitiems,kalbat lygiai ta pati kaip sitie genijai is sio straipsnio
Anonymous 2008-10-23 14:33
ilgasrimas, kokiai konkrečiai andriausU vietai pritari? Jis nieko nepasakė. Laisva energija yra panaudojama šiais laikais visuose be išimties varikluose ir procesuose. Apie ką jūs šnekat, niekaip nesuprantu. Gal pirma fizikos pasimokykite, tada komentuokite...
Anonymous 2008-10-24 01:00
isivaizduokit kaip mes dabar juokiames is situ posakiu, tai po kazkiek metu taip juoksis is posakio kad amzinasis variklis neimanoms
Anonymous 2008-10-24 01:01
isivaizduokit kaip mes dabar juokiames is situ posakiu, tai po kazkiek metu taip juoksis is posakio kad amzinasis variklis neimanoms
Anonymous 2008-10-24 02:27
Pire ko čia laisvoji energija ir amžinas variklis? O amžino variklio nebus, nesvajokit Paminėsit dar tuos žodžius.
ilgasrimas 2008-10-24 08:57
Pasikartosiu."Amzinasis variklis" tai ne tas pavadinimas.Turetume vadinti "atsinaujinancios energijos variklis". Postintojui vardu klaustukai,necituok tu man jokiu univieru dekanu fraziu.Vartotojiskos fizikos ir taip pilna pasaulyje.Paziurek geriau kiek automobiliu,lektuvu,laivu procentais pasaulyje yra varomi naftos produktais,ir dar aiskini kad nafta yra "free energy".Free bus kai nereikes moket uz ja,pvz saule,vejas,vanduo.Kai kiekvienas vartotojas tures po generatoriu namie,varoma vienu is tu energijos saltiniu va tada ir bus laisva energija.
Anonymous 2008-10-24 09:14
tai tu ir sakyk, ką turi omenyje sakydamas "free energy". O nemokėt tau už ją niekada nereikės, net jei naudosi saulę, vėją ir vandenį.
ilgasrimas 2008-10-24 09:44
Gerbiamasai klaustuk,tu tik investuosi i prietaisa renkanti laisvaja energija bet uz pacia energija niekam nemokesi.Nebent uz saule,veja ar vandens tekme mokesi paciam ponui Dievui."Free energy" ir reiskia kad uz ja nereikia moket.Beje,jei nori konkreciai suprast ka mes turime siuo metu sakydami "free energy",paskaityk diskusija skyrelyje fizika "Amzinasis variklis arba energija is eterio...".Ne vien saule,vejas ar vanduo egzistuoja (skeptikams neegzistuoja).
elektrikas 2008-10-24 10:08
Mokėti visuomet reiks, net jeigu gausi energiją iš to eterio. Problėmos, kurias sprendžia atsinaujinanti energetika yra ekologija, energetinė nepriklausomybė, saugumas ir užimtumas, o tai yra brangus malonumas. Gal teko girdėti vieno garsaus elektriko žodžius: "Komunizmas tai yra Tarybų valdžia plius visos šalies elektrifikacija", visus skeptikus, kuriuos galėjo jis iššaudė, bet komunizmo taip ir nepastatė.
ilgasrimas 2008-10-24 12:28
Gerai,sakykim sutinku,moketi reikes.Tik man primink konkreciai uz ka.
elektrikas 2008-10-24 12:51
Esu įsitikinęs, nors įrodyti ateities negaliu, kad mokėti reiks kaip ir dabar, už kitų žmonių paslaugas, o tau mokės už tavo paslaugas. Jeigu tu nemokėsi, tai ir tau nemokės. Čia neturiu galvoje tavęs asmeniškai, kiekvienas iš mūsų moka ir mokės už viską kol neateis komunizmas. Atsinaujinančioje energetikoje vienas iš svarbiausių tikslų yra užimtumas ir darbo vietos, paslaugų mainai ir vartojimas, šis projektas irgi yra skirtas tokiems mainams.
ilgasrimas 2008-10-24 13:03
Uzimtumas bus.Tinklus reikes juk priziureti,tvarkyti.Zinoma jei as imu,vartoju,kazkam uz tai turiu sumoketi.Jei as gaminu ir tiekiu,moka man.Bet jei gaminuosi sau,pvz sildausi vandeni saules kolektoriais,juk man moketi saulei,Dievui ar kokiai oro mokesciu inspekcijai nereikes.Ar reikes....?
Anonymous 2008-10-24 13:04
Eteriai jūs eteriai, numirsit įsikandę šitos nesąmonės. Straipsnis aprašo sukurtus prietaisus, kurie buvo pasmerkiti žlugimai, bet ne apie idėjas. O amžino variklio ir eteris jau seniai nurašytos kaip laiko švaistymas. Švaistykit švaistykit laiką nesąmonėms, prašvaistysit gerą potencialą naudingesniems ir rimtesniems dalykams.
elektrikas 2008-10-24 13:18
Saulės kolektorių reikia pirkti ir pirkdamas sumoki gamintojams, platintojams, diegėjams, reklamai, jeigu lizinguosies tai ir bankui, žinoma gali pasidaryti ir pats, jeigu neturi naudingesnio užsiėmimo. Už Saulės šviesą tiesiogiai nereikia mokėti, bet jeigu rasi savo darže naftos, tai už ją tiesiogiai irgi nereiks mokėti, nebent kaškokius mokesčius, kurių nesiimu prognozuoti. Žinoma, kad Saulės energija turi privalumų ir su nafta palyginau labai ciniškai, bet ji irgi yra ištieklis, kurio skirtingose vietose ir skirtingu laiku yra nevieniodai. Gali būti, kad tau labiau apsimokės už ją mokėti kitiems negu pirkti prietaisus, arba gamintis kitais būdais, gal tiems kas nuvažiuos vietoj tavęs į Sacharą ir pastatys ten elektrinę, gal tiems kas atras užpatentuos dar geriasnį būdą. Atsiprašau, kad rašau prei šio straisnio, čia labaiu skirta kitam http://www.technologijos.lt/n/straipsni ... s-5280&l=0
ilgasrimas 2008-10-24 14:32
klaustuk,zlugde zlugde ir nesuzlugde.o zlugde "riebioji grietinele","expertai".jei expertai susimove tai kur dar jie susimauna? Elektrikas,citata "Saulės kolektorių reikia pirkti ir pirkdamas sumoki gamintojams, platintojams, diegėjams, reklamai, jeigu lizinguosies tai ir bankui, žinoma gali pasidaryti ir pats, jeigu neturi naudingesnio užsiėmimo".Hmmmm...idomiai skamba.Geresnis uzsiemimas butu dirbt oficialiam darbe.Is to iseina uzdirba darbdavys,bankas,valstybe,visa svita socialiai remtinu asmenu.Gauni mazesne dali i rankas nei ant popieriaus.Toliau,perki saules kolektorius ir uzdirba visa tavo isvardinta svita.Darant paciam,perki medziagas,irankius (jei reikia),uzimi laisvalaiki.Ka prarandi? perkant sutaupai laisvo laiko bet isleidi kruvas pinigu,darant "svaistai laika" ir sutaupai kruvas pinigu.Jei tu asmeniskai uzdirbi kilolitu kruva i menesi tai gal tau labiau apsimoka praleist laisvalaiki bare prie alaus ziopsant krepsini.Man asmeniskai is praktikos zinoma kad darant paciam galima daug sutaupyt.
elektrikas 2008-10-24 15:19
Juk sakiau, kad netaikau tau asmeniškai, nes nesam pažystami. Tas kuriam pelningiau gaminti, tas gali parduoti ir uždirbti. Žinau, kad daugelį labai intriguoja ta nemokama energija, bet čia jau tampa kaip kaškokiu radikalizmu kaip komunizmas. Radikalizmas yra paržudęs daugiau gerų idėjų negu skeptikai. Netgi tą patį elektromobilį pražudė "entuziastų" radikalizmas, o ne "naftos magnatai".