Papildyta. Devyni mūsų gyvenimus pakeitę išradimai, ekspertų pasmerkti mirčiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ilgasrimas 2008-10-24 15:54
As ir netaikau niekam asmeniskai.Yra zmogeliuku kurie turi pinigu kaip sieno ir varto juos sakemis kad nesuputu.Toks visuomenes veikejas nieko nedaro pats,uz ji dirba jo pinigai.Toks tikrai nesiterlios su kazkokiu radiatoriumi ant stogo o nusipirks dujini katila ir toliau ramiai gyvens. Del elektromobilio sakyciau,kol naftininkai neinvestave i elektromobilio bizni tol jie nesuinteresuoti kad jis vazinetu gatvemis.
elektrikas 2008-10-24 16:15
Del elektromobilių reikia investuoti į akumuliatorių technologijas, nežinau, ar naftinikai ten investuoja, bet matyt investuoja kaip ir visi kiti, ypač daug naftinikai investuoja į atsinaujinačią energetiką ir ją aktyviai remia pinigais. Jie investuoja visur, kur mato perspektyvas ir jiem visai nesvarbu iš ko uždirbti, svarbu uždirbti. Tik nesakyk, kad jie investuoja į atsinaujinčią energetiką tik tam, kad nukreiptų dėmesį nuo eterio
Anonymous 2008-11-07 17:47
Truputį persistengei: "Aš nematau jokių priežasčių, kodėl mano knygoje išdėstyti požiūriai turėtų sukrėsti kieno nors religinius jausmus. – Charles Darwin, evoliucijos teorijos kūrėjas, 1859 m." Nesakyčiau, kad taip Darvinas savo atradimą "pasmerkė mirčiai". Ir pasakė velniškai tiksliai: jis neteigia nieko nesuderinamo su krikščionybe (išskyrus keletą viduramžiškų paklydimų, kuomet mokslu buvo ieškoma dieviškumo). Groteskiška: praėjus tiek metų, pasaulis vis dar aklas ir susiskaidęs, pilnas beraščių fundamentalistų ir maniakiškų idiotų, save vadinančių "skeptikais". "Apie 80 proc. mūsų oro užterštumo atsiranda iš augalijos išskiriamų angliavandenių. Taigi nepersistenkime, ribodami žmogaus sukurtų įrenginių išmetamų medžiagų kiekį. – JAV prezidentas Ronald Reagan, 1980 m." O argi ne taip? Anglis, nafta - ne pagrindiniai taršos šaltiniai? Tad nereikia bijoti branduolinės energetikos ir pan.
Anonymous 2008-11-07 17:55
Jei kalbi apie "free as in beer" energiją, tai ir sakyk: nemokama. Jei kalbi apie "free as in speech" energiją, tai suprask: žodžiui, informacijai, ... daugintis nėra apribojimų. Gi energija iš niekur neatsiranda, ir nedingsta - nebent kas paneigtų termodinamikos dėsnius. Jei eina kalba apie energijos šaltinį, kurio veikimo nesuprantame - tai anaiptol ne "energijos generatorius", o tiesiog reiškinys, kuris mums ne visiškai suprantamą energijos formą paverčia panaudojama. Ir visiškai netikiu, kad paties taip mylimas Tesla savo šarlatanizmais bandė įrodyti būtent "free as in beer" energijos egzistavimą. Kitaip, atleiskite, kame čia mistika?
GGO 2008-11-21 01:29
Tiesiai į dešimtuką. Įdomu tai, kad dauguma komentarų 'free energy' tema, kas mane ir domina. Skeptikam pateiksiu kelis pvz. Fundamentalus postulatas sako 'veiksmas = atoveiksmiui'='0'. Iš čia tokio perpetum mobile n/k superiniai mažas, neverta ir prasidėti, bet ką pasakysit kai 'veiksmas + atoveiksmis' = '2'. (yra pagįsta, mol fraktalizatoriaus dėka ir ne tik). Išeina, kad Žiulio Verno personažas buvo teisus kaip ir tie 9 mūsų gyvenimą pakeitę išradimai, e.c.r.
GGO 2008-11-21 02:12
Prieš pateikdamas antrą pvz. Patikslinimas to ilgasrimas. Terminas 'perpetum mobile' šiandienos sąmonei ir pasamonei labiausiai adekvatus atitikmuo būtų 'gravitacinė turbina', o pvz. skeptikam atsakau, kad jau valdomi visi materialaus taško judančio apie savo ašį, mechaniniame mechanizme parametrai, tiek elipsinės orbitos trajektorija, judėjimo kiekis, poslinkis, judėjimo kampas ir t.t. Tai labai artimos ateities žinia.
Anonymous 2008-11-21 11:33
Ziauriai juokingas straipsnis Kaip noretusi, tiem kurie taip kritiskai kalbejo, parodyti, kai ta ju manoma ateistis atrodo istikruju
gedas 2008-12-31 17:45
aišku liūdna, bet kaip tik karai ir paspartino technologijų vystymą.
algisle 2009-01-08 02:42
Dar kartą ... http://sannyasa.narod.ru/magprof/smirnov.htm ... gražiai surišami VEIKSMAS ir ATOVEIKSMIS su kita fizika ir parodomos klaidos, kurios panaudotos kaip "atrama" gali privesti prie visai klaidingų rezultatų. Ir kaip tik MOKSLINIAME pasaulyje, ne kokiam mūsų "eilinių mirtingųjų.
vladas34 2013-12-27 12:49
kas ten sake neimanoma laimeti kriziuku nuliuku 9 langeliu zaidimo o ar kas nors susimaste kad yra ne vien 2d matavimas kuriame gyvename 3d+4d(4d=laikas) o 3d driziukai nuliukai yra 27langeliu ar kas bandet laimeti
Hmz 2013-12-27 18:21
Kokia to "2" dimensija aka matavimo vienetas?