Indija veržiasi į Mėnulį: kitąmet – mėnuleigis  (4)

Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO), ko gero, įkvėpta pirmojo indų Mėnulio palydovo „Chandrayaan-1“ misijos sėkmės (pranešama, kad skrydis vyksta pagal planą, o kosminio laivo sistemos dirba sklandžiai), paskelbė kitos savo misijos į Mėnulį datą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors anksčiau buvo planuota, kad antrasis Indijos Mėnulio zondas „Chandrayaan-2“ bus paleistas 2011 m., dabar ISRO pranešė, jog patvirtinta kita jo paleidimo data. Organizacijos pranešime sakoma, kad „Chandrayaan-2“ bus paleistas 2009-ųjų pabaigoje arba 2010-ųjų pradžioje.

ISRO teigimu, šiam sunkiajam zondui paleisti bus naudojama viena iš naujųjų GSLV klasės raketų, kurias planuojama pradėti naudoti kitais metais. Tai, kokia mokslinė aparatūra bus sumontuota palydove, priklausys nuo "Chandrayaan-1" misijos metu perduotų duomenų.

„Chandrayaan-2“, kurį kartu su Indijos mokslininkais kuria ir Rusijos kosminės technikos specialistai, į Mėnulį atgabens ir pirmąjį Indijos mėnuleigį. Jis į paviršių bus nuleistas nuo Mėnulio palydovo atsiskirsiančioje specialioje platformoje.

Mėnuleigis svers nuo 30 iki 100 kg, jis galės veikti maždaug mėnesį - važinės po Mėnulio paviršių rinkdamas geologinius pavyzdžius. Mėnuleigio laboratorijoje bus tiriama uolienų cheminė sudėtis, o tyrimų duomenys bus siunčiami į Žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)