Kitoks požiūris. Kam gamta trukdo gyventi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-02 22:30
Garantuotai, pats gražiausias ir labiausiai pagrįstas straipsnis, kokį esu skaitęs. Jei kur nors vyksta kokie žurnalistų konkursai, tai tikrai tokų straipsnį reikėtų pristatyti Beje, su autoriaus nuomone nesutikti neįmanoma. Man irgi atrodo, kad medžiojimas yra iškrypimas. Normalus žmogus savo pomėgiui patenkinti nežudys nei gyvūno, nei žmogaus. O tas ūkininkas, kuriam 1500 gervių suniokojo 45 tonas bulvių (po 30 kg kiekviena gervė) yra tik paprastas nevykęs kaimietis, kuris aiškiai nemoka skaičiuoti, arba nori gauti kompensaciją už nevykusį derlių.
Anonymous 2008-11-02 23:11
Idomu kaip toks strapsnis išvis pateko į laikraštį. Tai kur yra redaktoriai, ką jie veikia, jei nesugeba išspirt iš darbo tokių nekvalifikuotų žurnalistų? Na nebent tokio žemo reitingo beverčiai laikraščiai nebeturi ko rašyt, ir spausdina totalias nesąmones. Beja mieli žurnalistai, kurie skaitote šiuos komentarus, būkit malonūs pasidomėkite apie rašomo objekto ekologiją ir elementariąją biologiją.dėkui. Rokas Butkus
sigitas 2008-11-03 00:16
Aš irgi prisimenu kaip atrodė ta vieta kur apsigyveno pirmosios kormoranų patelės ir kaip tada buvo jais džiau giamasi . Deja kad ir kaip mylėčiau gamtą , dabartinė situacija manęs nedžiugina .
Anonymous 2008-11-03 00:55
Mielieji, prašyčiau neskleisti propagandos apie kormoranų daromą žalą. Aš neįsivaizduoju kokia turėtų būti kormoranų kolonija, kad ji sumažintų žuvies kiekį ūkiuose, o tuo labiau mariose. Niekas nekaltas, kad žvejai, vengdami mokėti mokestį valstybei, tikrąjį sugautą žuvų kiekį nuslepia ir paskui sako kad čia kormoranai kalti dėl žuvies mažėjimo. Apskritai visiems tokiems žurnalistams patarčiau pasidomėti labiau savo taikiniu, prieš rašant straipsnį apie tai. Ovacijos ir mano pagarba šio straipsnio autoriui, kad jis išdrįso išjuokti visus tuos pseudoinformatorius, kalbančius apie toninius gervių padarytus nuostolius.
Anonymous 2008-11-03 01:32
, bet šitaip kalbėti apie kaimo žmogų ne ką mažesnė nesamonė, nei kad tie žurnalistai parašė tokią konkrečią nesamonės. Šiuo atveju jūs pats kalbate tuo neįsitikinęs ir nežinodmas. Jeigu pasitaikė vienas 'nevykęs kaimietis' nereiškia kad visi tokie ir jei pasitaiko vienas neišprusęs miestietis aš tikrai negalvoju, kad visi mietso žmonės neišprusę. Nesigilinsiu daugiau į tai bet yra geras pasakymas kuris galioja ir tau ir būtent tiems žurnalistams kurie tai parašė. "Nesakyk ka žinai, bet žinok ką sakai" Pats būdamas ūkininkas, pirma kart girdžiu apie tokias žalas. Tik vienas dalykas pas mus rajone galiojantis tai bebrai, kurie užtvindo pievas ir iškerta lapuočius medžius. Pagrindinis dalykas tai, kad reikia išmokti gyventi su gamta, o ne kariauti.
lape 2008-11-03 12:11
Greičiausiai teisūs visi, tik vieni perdeda į viena puse, o šio straipsnio autorius irgi. Gyvūnai tikrai daro žalą, ir kartais visai nemenka - tik reikia nerėkti, ar pulti šaudyti, o pagalvoti apie labiau veiksmingus būdus. Aišku, kad varnos užkapotų avis tai nesąmonė, bet kad gervės gali ištrypti bulves tai visai realu - tik nereikia suprasti - kad jos iškasė ir išsinešė po 30kg - tiesiog apkapojo ir tiek - bet jau tokių turguj neparduosi.
kiesza 2008-11-03 19:30
kam jus uzsipuolet ta kaimiete zurnalyste??? mano kaimas yra netoli Pumpenu ir isivaizduokit jus esat ukininkas i uki investuojat 100 000LT ir kai reikia imt derliu atskrenda pauksciai ir sulesa 30 000 LT ir liekat be pelno nes likusia dali reikia palikt seklai... nu nzn istikro cia nera sprendimo budo...
Anonymous 2008-11-03 20:52
sveiki. as pats esu kaimietis. taigi nemanau kad del populiacijos gyvunu, jau jos reiketu zudyti tukstanciais. prie gamtos reikia priprasti. cia galiu interpretuti citata: tai jeigu musu populiacija butu perdidele tai isisautykim patys? del aviu visko gali buti kad kokia 1 paskerde, bet daugiau kad paskerstu neimanoma, nebent cia per koki pusmeti. nes as zinau is patyrimo kad varnos buriasi i mazus pulkus. ir man buvo su varnomis toks ivykis viena tokia karve jau buvo bedvesianti, jau nebegalejo pajuteti ir dar gyvai karvei iskapojo akis, bet tik tiek. o del gerviu tikrai tiek neiskapojo nes atsiprasant gerve nera ant tiek edri. nes taip gyvulys nedaro kad viena bulve pakapojo nesuvalge ir iskart perejo prie kitos. nu tek to nors ir butu tokie nuostoliai, tik man idomu kuriu populiacija perdidele ar gyvunu, ar zmoniu. Pau noriu paklausti taves, jeigu tau kaimieciu nebutu ar tu miestietis (jeigu esi miestietis)pramistum? o as galvoju kad jeigu kas su tais gyvunai atsitinka tuo metu kai jie siaupia tavo uki ar kokia nors zala daro butent ta pamokyti gyvuna ir viskas. nes kaliu pasakyti viena nutikima: viena meta cia pas mus kaime ateidavo i tvartus, i palepes, i darzines. per metus ju isvis atejo isviso 5 susirge (juk galejo susarginti gyvulius auginamus musu) bet mes uzmuseme tik tuos 5, ir nejom ju medziuoti i miskus.
Nerkashis 2008-11-06 00:27
Duosiu pavyzdį: per mano vestuves susilaukiau žurnalistės dėmesio. Kalbino ji mus kokias 5 min. įskaitant ir fotosesiją, o parašė straipsnį per visą puslapį. Ir šiaip dabar lietuvoj nebėr ką skaityt. Nes visos naujienos tai sensacijos, nelaimės ir šiaip publikai pritraukt. Retas kuris apsiema rašyt kokį tiriamąjį straipsnį ar pan.
Nightbringer 2009-08-07 19:19
Štai kodėl neapkenčiu laikračiu. Viskas išpūsta norint sukelti sencasija ar bent pritraukti dėmesi. Gamtoje anomaliju būna, bet tos anomalijas žmonės dažnai mėgsta pagražinti. P.S: Gal bus dar parašytas straipsnis apie taip vadinamuosius "kolorado" vabalus ir jų siaubinga žalą bulvėms. Gal nebankrutuos ūkininkai nuo jų.
Zigzaueris 2009-08-07 19:28
Pats iš sostinės esu,tai dar ne tokių idiotų "miestiečių" sutinku,kad iki kaimo žmonių dar toli jiems.Išpindėję asfaltą trina,pilna veiklos,kuria gali užsiimt ,bet šiknas pakelt tingi....reiktų jiems nors darbštumo pasimokyt iš "paprastų nevykėlių"...
kionig 2009-08-07 22:48
Man ypac gamta trukdo, velniskai knisa kai ketvirta ar 5 ryto prasideda vieversiu ciulbavimas, kokiu varnu karksejimas, po to visos suknistos kregzdes, taip ir norisi jas issaudyt Nes kitaip neduoda uzmigt arba prabudina, o kai vasara buna karsta tai miegot su uzsidariusiais langais isvis neimanoma. Dar isvis, kai apdergia masina, o cia jau tai virsune...