Lietus ir televizorius skatina autizmą  (14)

Amerikos mokslininkai ištyrė, kad lietingas oras ir viskas, kas su juo susiję, skatina autizmą, rašo mignews.com. Specialistai gana abejingai reagavo į teoriją, kuri rėmėsi trijų valstijų medicinos ir meteorologinių duomenų apie lietų analize.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo duomenimis, vaikai iki trejų metų lietingose valstijose daug dažniau sirgo autizmu, negu tokio paties amžiaus vaikai iš saulėtų valstijų.

Anot žurnale „Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine“ pateikto tyrimo, susirgimų autizmu daugėja. Anksčiau autizmu sirgo vos 1 vaikas iš 2,5 tūkst., o dabar – 1 iš 150-ies vaikų. Tiesa, šiais laikais gydytojai anksčiau nustato šią ligą ir atrado priemonių jai įveikti.

Medikų nuomone, gausus lietus gali netiesiogiai skatinti autizmą, t.y. su lietumi iškrentantis chemikalų kiekis veikia vaikus.

Be to, paaiškėjo, kad ilgas buvimas patalpoje irgi gali skatinti autizmą. Veikiausiai taip yra todėl, kad daug laiko praleidžiama prie televizoriaus, ir todėl, kad trūksta vitamino D, kurio organizmas gauna tik saulėje.

Remdamiesi pastarųjų metų tyrimais, medikai mano, kad autizmą skatina televizoriaus žiūrėjimas, skiepai, alergijos maistui ir belaidžių technologijų spinduliavimas.

Kol kas neaišku, kas konkrečiai sukelia autizmą. Mokslininkai mano, kad didelę įtaką turi genetinis faktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: