"Philips iPill" - tarsi įprasta piliulė, tik su mikroprocesoriumi  (12)

Kompanijos "Philips" padalinio Olandijoje inžinieriai sukūrė "intelektualią piliulę", kurios korpuse sutalpinti ne tik vaistai, bet ir mikroprocesorius, baterija, bevielio radijo ryšio įtaisas ir vaistus išleidžiantis siurblys. Naujovė turėtų padėti vaistus transportuoti tik į tas žmogaus virškinamojo trakto vietas, kurioms jų išties reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei vaistus pavyktų nugabenti tiesiai į ligos židinį, vaistų dozės galėtų būti mažesnės, o jų sukelti šalutiniai poveikiai būtų daug silpnesni. Tokiu būdu būtų galima efektyviai gydyti tokias virškinamojo trakto ligas, kaip Crohn'o liga (lokalinis plonosios žarnos uždegimas) ir panašiai, teigia "Philips" atstovai. Vieno didžiausių medicininės įrangos gamintojų teigimu, "iPill" kapsulė specialiu sensoriumi matuoja aplinkos rūgštingumą ir pagal tai nustato savo buvimo žarnyne vietą ir išleidžia vaistus ten, kur reikia.

Nors miniatiūrines video kameras turinčios kapsulės jau naudojamos kaip diagnostikos įrankiai, kol kas jose nenumatyta galimybė transportuoti medikamentus. Tuo tarpu "iPill" gali ne tik gabenti gydančiąsias medžiagas, bet ir matuoti konkrečių zonų temperatūras ir gautą matavimų informaciją bevieliu būdu perduoti į išorinį imtuvą. Kompanija planuoja pristatyti savo naująjį gaminį kasmetiniame Amerikos farmacijos mokslininkų asociacijos (American Association of Pharmaceutical Scientists (AAPS)) susitikime, kuris šį mėnesį bus rengiamas Atlantoje (JAV).

Kol kas "iPill" yra tik prototipas, tačiau "Philips" teigia, jog šis prototipas jau yra visiškai adaptuotas serijinei gamybai. Beje, nuo to laiko, kai gamintojas padavė paraišką tokio gaminio patentui, praėjo vos metai. 

(2)
(0)
(2)

Komentarai (12)