Iranas paleido į kosmosą antrąją raketą  (10)

Irano valstybinė televizija pranešė, kad trečiadienį į kosmosą sėkmingai buvo paleista šalyje pagaminta „Kavoshgar – 2“ (Tyrėjas – 2) raketa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Raketa buvo paleista į kosmosą ir, atlikusi savo misiją, po 40 minučių buvo nuleista ant žemės specialiu parašiutu. Visi raketos bandymo tikslai buvo pasiekti“, - teigiama pranešime, kurį cituoja Kinijos naujienų agentūra „Xinxua“.

Irano TV teigimu „Kavoshgar – 2“ bandymo metu buvo atlikti keli eksperimentai, kuriais buvo siekiama patikrinti duomenų surinkimo sistemų veiklą ir specialistų bendradarbiavimą.

Pirmoji į kosmosą paleista Irano raketa „Kavoshgar – 1“ startavo šių metų vasarį. Tada jai pavyko pakilti į 200 kilometrų aukštį.

Teheranas tvirtina, kad jo vykdoma kosminė programa yra visiškai taiki. Vasario mėnesį įvykęs „Kavoshgar – 1“ bandymas sukėlė rimtą Izraelio ir JAV, įtariančių Iraną gaminantis branduolinį ginklą ir jo pristatymo priemones, susirūpinimą.

Rugpjūčio mėnesį Iranas sėkmingai išbandė raketą nešėją „Safir“, iškėlusią į žemą orbitą nedidelio svorio palydovo maketą. Irano vyriausybė anksčiau skelbė planuojanti iki 2010 m. išvesti į orbitą „visą eilę“ ryšių ir kitokių civilinės paskirties palydovų


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)