Homoseksualūs pingvinai vagia heteroseksualių porų kiaušinius  (50)

Du pingvinai vietoj „nušvilptų“ kitos poros kiaušinių paliko akmenis – tačiau apgavystė buvo greitai pastebėta kitų zoologijos sode gyvenusių pingvinų, ir pora buvo iškart išvyta iš šių gyvūnų bendruomenės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zoologijos sodo darbuotojai nusprendė trijų metų amžiaus patinų porą laikyti atskirai, bent jau perėjimo laikotarpiu – kad nebūtų trukdoma likusi pingvinų bendruomenė.

Šiaurės rytų Kinijoje esančio Harbino „Polar Land“ zoologijos sodo prižiūrėtojas teigia, kad homoseksuali porelė, nepaisant jų orientacijos, taip pat jaučia natūralų poreikį tapti tėvais.

„Viena iš suaugusio patino atsakomybių – prižiūrėti kiaušinius. Nors biologiškai šitai porai tai – neįmanoma, poreikis tai daryti vistiek lieka“ – „Australian Times“ laikraščiui teigė jis. – „Tai – ne diskriminacija. Mes privalėjome juos atskirti, nes kitaip perėti būtų trukdoma visai gyvūnų grupei.“

Nors gyvūnų karalijoje homoseksualumo pavyzdžių pilna, tačiau pingvinai susilaukia daugiausiai dėmesio.

Pavyzdžiui Vokietijos zoologijos sodas susilaukė gėjų ir lesbiečių teisių gynimo grupių antpuolio po to, kai pamėgino sukergti homoseksualių pingvinų grupę su specialiai iš švedijos atskraidintomis patelėmis. Tiesa, projektas sužlugo – ne dėl grupių spaudimo, o dėl kur kas banalesnės priežasties – homoseksualūs pingvinai tiesiog neparodė jokio susidomėjimo patelėmis.

O 2002 metais Niujorko zoologijos sode prižiūrėtojai po aštuonerių metų atrado, kad viena pingvinų pora – homoseksuali, ir ją atskyrė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (50)

Susijusios žymos: