Naująjį kosmodromą Rusija statys prie Kinijos  (0)

Rusijos Amūro srityje darbą baigė speciali būsimojo mokslinės ir socialinės – ekonominės paskirties kosmodromo vietos parinkimo komisija, pranešė Rusijos kosmoso pramonės koncernas „Roskosmos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būsimajam „Vostočnyj“ pavadintam kosmodromui parinkta vieta Uglegorsko miesto tipo gyvenvietės apylinkėse. Čia gyvena kiek daugiau nei 5 tūkstančiai žmonių, Uglegorskas yra už 110 kilometrų nuo Kinijos sienos.

Pranešama, kad naujojo kosmodromo projektavimo ir statybos darbai prasidės 2009 – 2010 m., o 2015 m. iš jo pradės kilti pirmieji nepilotuojami kosminiai laivai. Dar po 3 metų, 2018-aisiais, iš jo į orbitą turėtų pradėti kilti ir Rusijos kosmonautai.

Pagrindinė naujojo kosmodromo paskirtis – sumažinti Rusijos kosminių programų priklausomybę nuo Baikonuro kosmodromo, kuris dabar yra nuomojamas iš Kazachstano. Rusija šiuo metu kariniais ir civiliniais tikslais naudoja 4 kosmodromus, esančius Baikonure, Plesecke (Archangelsko sritis), Kapustin Jare (Astrachanės sritis) ir Dombarovske (Orienburgo sritis).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)