NASA iki 2011 m. atidėjo mokslinės laboratorijos misiją į Marsą  (3)

NASA pranešė 2 metams – iki 2011-ųjų – atidedanti „Mars Science Laboratory“ (MSL) zondo, tirsiančio Marso paviršių, programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad dėl tokio sprendimo šios misijos išlaidos padidės 400 mln. JAV dol., be to, veikiausiai teks atidėti ir kitas NASA tyrimų programas, praneša „New Scientist“.

Branduoline energija maitinamas visureigio automobilio dydžio MSL marsaeigis, turėjęs nustatyti, ar Raudonojoje planetoje šiuo metu yra (arba buvo praeityje) gyvybei tinkamos sąlygos, turėjo būti paleistas į Marsą 2009 m. spalį.

Tačiau dėl techninių problemų, susijusių su marsaeigio elektromechanine pavara ir mechaniniu manipuliatoriumi, NASA buvo priversta atidėti misiją.

Pasak NASA administratoriaus Mike‘o Griffino, iškilusias technines problemas būtų galima išspręsti vos per kelis mėnesius ir, gavus papildomą finansavimą, būtų įmanoma spėti iki numatyto „Mars Science Laboratory“ paleidimo laiko. Tačiau NASA vadovybė, įvertinusi visas aplinkybes, nusprendė, kad bandymas spėti atlikti visus darbus iki kitų metų spalio susijęs su „nepriimtina rizika“ – M. Griffino manymu ji pernelyg didelė tokios svarbos misijai.

Tačiau programos atidėjimas „Mars Science Laboratory“ programos kainą padidins iki daugiau nei 2,2 mlrd. dolerių, pastebi „New Scientist“. MSL misija jau dabar pabrango daugiau nei 300 mln. dolerių lyginant su 2006 m. atliktais pirminiais biudžeto skaičiavimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)