Vilniuje pirmą kartą atlikta vyro lyties organų odos rekonstrukcija  (12)

Pirmoji visiškai suniokotos vyro lyties organų odos rekonstrukcija buvo atlikta Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio sunkaus darbo neturėdamas jokių pavyzdžių ėmėsi Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos skyriaus plastikos chirurgas Tigran Zotov.

Ūkininkavimu besiverčiantį vyrą nelaimė ištiko dar pavasarį. Veikiantis ūkinis prietaisas, kurį žmogus buvo apžergęs, įtraukė ir nuplėšė ne tik vyro drabužius, bet ir lyties organų odą. ,,Tokio atvejo, kad būtų šitaip švariai nulupta visa oda, anksčiau regėti neteko", – sakė eilę rekonstrukcinių operacijų šiam pacientui atlikęs plastikos chirurgas Tigran Zotov.

Iškart po nelaimės vyras buvo nuvežtas į regiono ligoninę – čia jam susiūta to paties ūkinio agregato sužalota koja. Vėliau pacientas pateko į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Urologijos skyriaus gydytojų rankas. Siekdami išvengti infekcijos, be odos lopinėlio likusius lyties organus jie vyro varpą paslėpė pilvo poodyje, o sėklides laikinai įsiuvo po šlaunies oda. Kad vyras galėtų šlapintis, tiesiog į šlapimo pūslę buvo įvestas specialus vamzdelis.

Pirmoji lyties organų odos rekonstrukcijos operacija buvo atlikta tik vasarą, kai vyras išsigydė supūliavusią koją. "Tai labai reta trauma. Esame tik girdėję apie pavienius nutikimus, tačiau visais tais atvejais sužalotoje vietoje likdavo šiek tiek odos, daugelis panašių atvejų aprašyti medicininėje literatūroje, gydymo metodai daugiau mažiau atidirbti, – prisimindamas pirmuosius žingsnius kalbėjo gydytojas T. Zotov. – Taigi šį kartą mums daug ką teko išradinėti patiems".

Pacientui iš viso atliktos keturios operacijos. Pirmiausiai iš pilvo poodžio buvo iškelta varpa. Oda jai aptraukti buvo paimta nuo šono. ,,Sėklidžių iš po odos iš karto iškelti negalėjome – joms pirma turėjome sukurti specialų maišelį", – sudėtingą operaciją komentavo plastikos chirurgas. Silikoninis maišelis su specialiu vožtuvu buvo implantuotas į poodį tarpvietėje, šį maišelį pamažu pučiant buvo suformuota nauja mašnelė, į kurią vėliau ir sudėtos sėklidės.

Paskutinė operacija atlikta prieš keletą savaičių. Dabar jau namo išleistas pacientas, pasak gydytojo T. Zotovo, jaučiasi gerai. ,,Ir prieš operacijas jis jautėsi gana ramus. Visuomet stengiamės išsamiai paaiškinti visų planuojamų procedūrų eigą ir pasekmes, taigi žmogus mumis pasitikėjo nes žinojo kas jo laukia ir ko gali tikėtis,"– džiaugėsi plastikos chirurgas. Paklaustas apie paciento intymaus gyvenimo perspektyvas gydytojas išreiškė viltį, kad ateityje, odai visiškai sugijus, problemų dėl to kilti neturėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)